Sangele contine urmatoarele elemente:

    Celulele rosii, care transporta oxigenul si care dau culoarea caracteristica sangelui. Celulele albe care sunt parte a sistemului natural de aparare al organismului, cunoscut sub numele de sistem imunitar, si au rolul de a lupta impotriva infectiilor. Trombocitele cu rol in coagularea sangelui

Sistemul limfatic este similar sistemului sangvin. Sangele circula prin vase de sange (artere si vene). Celulele albe din sange, inclusiv limfocitele, circula si printr-o retea diferita de vase, care se numeste sistem limfatic, care transporta, de asemenea, lichide si nutrienti in organism.

In limfomul non-Hodgkin, celulele albe din sange afectate, se inmultesc necontrolat, se acumuleaza in structurile sistemului limfatic si formeaza tumori, cunoscute sub numele de limfoame. Aceste tumori pot aparea aproape oriunde, deoarece sistemul limfatic traverseaza intreg organismul. Cel mai frecvent apar in ganglioni, ficat sau in splina.

Exista doua tipuri de limfom: limfom non-Hodgkin si limfom Hodgkin, afectiuni ce se diferentieaza prin anumite particularitati. Ambele tipuri sunt forme de cancer ale sistemului limfatic. Afectiunile sunt diferite iar noi vom explica pe scurt in cele ce urmeaza cateva date despre limfomul non-Hodgkin, care reprezinta cea mai raspandita forma a cancerului limfatic (80-85 % din cazuri).

Ce este limfomul non-Hodgkin?

Limfomul non-Hodgkin este o forma de cancer al sistemului limfatic si poate fi de doua feluri: agresiv si indolent.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: