Setari Cookie-uri

De ce barbatii/iubitii nostri nu au chef de sex

Se pare ca cea mai importanta cauza a disfunctiilor sexuale la barbati dar si cea mai importanta cauza de depresie si psihoza la barbati este aceasta boala!

Evenimentul, „Crosul Seniorilor, in pas cu viata activa” va fi organizat joi, 20 septembrie, cu incepere de la ora 10.30, in parcul IOR din Bucuresti. Crosulva avea urmatorul traseu:
- startul se face din parcul IOR, zona ESPLANADA (intrarea in parc din intersectia strazilor Baba Novac cu Campia Libertatii). Participantii vor face un tur de parc constand in aproximativ 3,14 km.

Toti participantii la cros vor avea acces la o consultatie gratuita asigurata de medicii urologi prezenti la eveniment.In plus, acestia vor afla detalii despre: simptomele aferente afectiunilor prostatei, potentialele pericole generate de ignorarea simptomelor cauzate de acest organ si despre optiunile de tratament.Examinarea prostatei este o procedura simpla si uzuala care se face de catre medicul urolog pe baza trimiterii de la medicul de familie.

Citește și:

Din experienta noastra, cei mai multi pacienti vin la medic in momentul in care acestia s-au obisnuit cu suferinta bolii. Acestia prefera saisi modifice calitatea vietii decat sa vina la medic pentru tratament”, declaraprof. dr. Ioanel Sinescu, Presedintele Asociatiei Romane de Urologie. „Simptomele afectiunilor prostatice nu fac parte din categoria celor care pot fi controlate si pot duce la izolare sociala, la stagnarea miscarii sau a deplasarilor si chiar la incetarea relatiilor sexuale. De aceea, obiectivul nostru este de a informa pacientii despre incidenta si gravitatea efectelor bolilor prostatice, deoarece un simplu control te poate ajuta sa preintampini boala. Netratata, hiperplazia benigna de prostata duce la complicatii redutabile. Neevaluarea pacientului omite diagnosticul de cancer prostatic cu consecinte dramatice pentru acesta.Cazurile maligne pot aparea chiar si in jurul varstei de 40 ani, iar boala se agraveaza odata cu varsta. In acest context, controlul periodic si tratamentul corespunzator pot juca un rol vital pentru pacient.”, adauga prof. dr. Ioanel Sinescu, Presedintele Asociatiei Romane de Urologie.

Citește și:

Un numar foarte mare de barbati sufera de afectiuni ale prostatei. Astfel, in Romania, din cei 3 milioane de barbati de peste 50 ani, in jur de 900.000 de persoane manifesta simptome ale bolii HBP (hiperplazie benigna de prostata), potrivit estimarilor Asociatiei Romane de Urologie. Pacientul se trezeste des in timpul noptii din cauza nevoii frecvente si stringente de urinare, fapt ce poate avea un impact negativ asupra vietii intime, dar si asupra celei sociale. In forma ei grava, HBP poate dezvolta complicatii precum retentia acuta de urina,care se rezolva prin tratament chirurgical. Dintre cei 900.000 de romani care manifesta HBP, lunar se trateaza doar 200.000, conform datelor Asociatiei Romane de Urologie. Mai mult, in fiecare an, in Romania,apar in jur de 45.000 de noi cazuri de HBP, conform aceleiasi surse.

Desi, in ultimii ani, numarul pacientilor diagnosticati cu boli ale prostatei a crescut, multi barbati aleg sa nu discute despre problemele lor cu medicii sau cu familia, nu urmeaza niciun tratament, considerand ca aceste simptome sunt un “dat al varstei”. Mai mult, doar 50% dintre romanii care sufera de HBP fac anual testul PSA (antigenul specific prostatic) care depisteaza precoce cancerul de prostata. PSA-ul costa in jur de 20-30 RON și este decontat daca existatrimitere de la medicul specialist.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.