Setari Cookie-uri

De ce barbatii/iubitii nostri nu au chef de sex

Se pare ca cea mai importanta cauza a disfunctiilor sexuale la barbati dar si cea mai importanta cauza de depresie si psihoza la barbati este aceasta boala!

Despre Saptamana Europeana a Urologiei:

In fiecare an, la mijlocul lunii septembrie, European Association of Urology (EAU), forul profesional si stiintific ce reuneste medicii urologi din Europa, organizeaza, alaturi de asociatiile de urologie din fiecare tara „Saptamana Europeana a Urologiei”. Scopul actiunii este de a informa populatia cu privire la simptomele si pericolele ignorarii patologiei prostatice. In Romania, „Saptamana Europeana a Urologiei” este organizata de Asociatia Romana de Urologie.

Informatii utile despre afectiunile asociate adenomului de prostata

Hiperplazia benigna de prostata – HBP este o boala ce determina intreruperi ale somnului din cauza nevoii frecvente si stringente de urinare si poate avea un impact negativ asupra vietii intime, dar si asupra celei sociale. Adenomul de prostata apare la jumatate dintre barbatii cu varsta intre 50 si 61 de ani si la 90% dintre barbatii cu varsta intre 81 si 90 de ani.

Citește și:

Dintre barbatii cu HBP moderata, multi prezinta simptome deranjante care le influenteaza calitatea vietii, inclusiv intreruperi ale somnului, limitari ale activitatilor zilnice din cauza unei necesitati frecvente si imperioase de urinare, cu impact negativ asupra relatiilor intime, anxietate si mai ales teama de interventia chirurgicala. Mai mult, barbatii care au dezvoltat HBP severa pot prezenta complicatii pe termen lung, precum retentia acuta de urina, care impune, in cazul multor pacienti, tratamentinvaziv, asociat, la randul sau, cu riscuri anestezico-chirurgicale.

Cancerul de prostata este a doua cauza de deces din lume, locul intai fiind ocupat de cancerul pulmonar. Cancerul de prostata este cel mai diagnosticabil cancer din patologia umana, iar incidenta lui creste odata cu varsta. Anual, mor aproximativ 250.000 de barbati din cauza cancerului de prostata, in intreaga lume. Potrivit acelorasi surse, 1 din 6 barbati va fi diagnosticat cu cancer de prostata de-a lungul vietii.(Cancer Research UK)

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.