Setari Cookie-uri

Marijuana - Leacul CANCERULUI gasit de cercetatori

Marijuana a reprezentat in ultimul secol intersul multor studii medicale. Se pare ca exista mai multe substante active in marijuana, cele mai puternice fiind canabinoidele.

Studii anterioare despre efectele benefice ale marijuanei asupra sanatatii

Marijuana previne cancerele la cap si gat

Cancerele la gat (in special cele de la nivelul laringelui), dar si cele la cap pot fi prevenite prin consumul de marijuana. Un studiu realizat pe aproximativ 1000 de persoane de catre cercetatorii din Boston a evidentiat un risc de cancer la cap si gat cu 61% mai mic la cei care fumau marijuana de peste 10 ani, aproximativ o tigara pe saptamana – relateaza MSNBC.

Marijuana mai este denumita si “iarba” si prezinta mai multe efecte asupra organismului, vizibile in special la nivelul sistemului cardiovascular si nervos. Cei care fumeaza marijuana au tulburari de memorie si de perceptie importante, prezinta o crestere a libidoului si modificari ale ritmului si tonusului cardiac.

Persoanele implicate in respectivul studiu au fost special selectate astfel incat sa nu fie expuse unor factori de risc majori pentru aceste tipuri de cancere (cap si gat): consumul cronic de alcool, fumatul (tabagismul).

Citește și:

Marijuana scade incidenta cancerului de prostata

Alte studii medicale au demonstrat ca anumite substante din marijuana au rol protector privind cancerul de prostata, o afectiune deloc rara in randul barbatilor.

Foto: sxc.hu


Kudika
12 Octombrie 2012
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.