Setari Cookie-uri

Marijuana - Leacul CANCERULUI gasit de cercetatori

Marijuana a reprezentat in ultimul secol intersul multor studii medicale. Se pare ca exista mai multe substante active in marijuana, cele mai puternice fiind canabinoidele.

Scade riscul de atac de cord si accident vascular cerebral

Substantele active continute de marijuana pot juca un rol protectiv asupra cordului si vaselor sangine – sustin alte studii medicale care au despoerit ca un consum minim de marijuana reduce considerabil riscul de atac de cord si accidente vasculare cerebrale.

Cancerul pulmonar

Canabisul ar putea ajuta in prevenirea si poate chiar stoparea evolutiei cancerului pulmonar, relateaza o serie de studii. Compusii activi ajunsi in plamani prin fumatul “ierbii” au un rol inhibitor asupra celulelor canceroase de la nivelul plamanului.

Atentie insa, cercetatorii atrag atentia ca fumatul excesiv de marijuana prezinta mai multe efecte adverse decat beneficii.

Studiu soc: Marijuana ar putea lecui CANCERUL

Nu este vorba despre un studiu minor care ar putea ridica mici suspiciuni, ci de un studiu realizat de peste 20 de ani ale carui rezultate au fost de curand publicate! Se pare ca anumite substante active ale canabisului pot opri evolutia unor tipuri de cancer si a metastazelor cel putin la animalele de laborator!

Citește și:

Doi cercetatori din California Pacific Medical Center, San Francisco, au descoperit ca un compus derivat din marijuana care ar putea opri metastazele in multe tipuri de cancer agresiv, modificand potentialul fatal al bolii pentru totdeauna.

"Ne-a luat aproximativ 20 de ani de cercetare pentru a descoperi acest lucru, dar suntem foarte incantati", a declarat Pierre Desprez , unul dintre oamenii de stiinta din spatele descoperirii, relateaza Huffington Post.

Foto:sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.