Setari Cookie-uri

Problema medicamentelor ieftine pentru bolnavii de cancer

Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari cu privire la aprovizionarea medicamentelor oncologice ieftine, care nu mai prezinta interes pentru distribuitori si producatori:

In ceea ce priveste asigurarea continuitatii aprovizionarii cu medicamente oncologice a caror aprovizionare se face cu dificultati deoarece nu se mai produc sau nu mai prezinta interes comercial, Ministerul Sanatatii cauta sa gaseasca o solutie care sa asigure continuitatea in asigurarea nevoilor pacientilor.

Conform datelor transmise de catre Compania Nationala UNIFARM SA, in prezent, din cele 24 medicamente apreciate ca deficitare, un numar de 14 medicamente exista in stoc, fiind achizitionate prin procedura de nevoi speciale ( exemple:Bleomycinum, Dacarbazinum, Cisplatinum, Ciclophosphaminum, Methotrexatum), iar 3 dintre ele vor intra in depozitele UNIFARM pana la sfarsitul acestei luni (Endoxan, Leucheran si Oncaspar). Pentru restul negocierile se afla in faza avansata.

Toate aceste medicamente sunt la UNIFARM SA si se afla la dispozitia spitalelor. Dea asemenea, acestea sunt afisate in sistemul elctronic de achizitie SEAP.

Citește și:

Spitalele au fost periodic informate, bilunar, cu privire la stocurile de medicamente oncologice existente la Compania UNIFARM. Compania a transmis adrese tuturor spitalelor publice privind stocurile existente si modalitatea de contractare.

Dupa aprobarea bugetului pe anul 2013, Ministerul Sanatatii va propune Executivului o modalitate de suplimentare a fondurilor, cu o suma cuprinsa intre 500 000 si 1000000 euro, pe care UNIFARM sa o utilizeze in achizitionarea medicamentelor pentru realizarea echilibrului finanaciar intre plata facuta la furnizor, in avans, la cumparare sau la 30 de zile, si decontarea serviciilor medicale de catre casele de asigurari la 210 zile.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.