Setari Cookie-uri

Dieta in timpul chimioterapiei

Nutritia poate fi afectata de simptomele induse de cancer sau de efectele curelor de chimioterapie, dar si de rasunetele psihologice ale bolii canceroase, precum depresia si anxietatea.

Trebuie sa iau vitamine si suplimente minerale?

Nu exista un raspuns sigur la aceasta intrebare, dar este clar ca nici o dieta sau un plan nutritional nu va vindeca cancerul, iar suplimentele minerale si vitaminele nu sunt un substitut al ingrijirii medicale. Este bine sa aveti consimtamantul medicului pentru aceste suplimente.

Mentine o buna igiena pentru a preveni infectiile:

In mod normal organismul este capabil sa inlature germenii obisnuiti cu care vine zilnic in contact. In conditiile tratamentului cu citostatice, sistemul imunitar este slabit iar riscul de a cotracta o infectie este destul de mare. Cateva masuri simple de precautie pot tine germenii la distanta: spala-te pe maini inainte de a gati sau de a manca, asigura-te ca obiectele din bucatarie sunt curate inainte de a te apuca de gatit, tine alimentele proaspete mai departe de cele gatite, nu lasa hrana descoperita, depoziteaza alimentele perisabile in frigider cand este cazul.

Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.