Setari Cookie-uri

Noi solutii de tratament pentru cancer

Numarul pacientilor din Romania afectati de diverse tipuri de cancer a depasit 360.000 la sfarsitul lui 2007 si se afla in continua crestere. Pentru acestia, imbunatatirea calitatii vietii si a duratei medii de supravietuire sunt elemente esentiale.

Numrul pacienilor din România afectai de diverse tipuri de cancer a depit 360.000 la sfâritul lui 2007 i se afl în continu cretere. Pentru acetia, îmbuntirea calitii vieii i a duratei medii de supravieuire sunt elemente eseniale. Contientizând acest lucru, compania A&D Pharma încearc s vin în ajutorul acestor pacieni, incluzând în portofoliul su noi produse Amgen pentru tratamentul cancerului: Neupogen® Aranesp® Neulasta® (2008) i Vectibix® (2009). Neupogen® si Aranesp® sunt deja disponibile pe piaa româneasc din noiembrie 2007.

Medicamentele biotehnologice se numr printre cele mai noi i eficace tratamente ale unor boli grave, precum cancerul, bolile renale si alte afeciuni cronice. Acestea reprezint 20 la sut din medicamentele de pe pia, procentajul fiind în continu cretere. Peste 50 la sut din noile medicamente în curs de elaborare se bazeaz pe biotehnologie, iar majoritatea terapiilor cu adevrat inovatoare provin din domeniul biotehnologiei.

Pentru ambele companii, cele mai importante obiective sunt dezvoltarea tiinific i ameliorarea tratamentelor prin oferirea de soluii noi medicilor oncologi i hematologi din România.
„Cu un numr de peste 45 de molecule în curs de dezvoltare i un buget anual de cercetare i dezvoltare ce depete suma de 3 miliarde USD, Amgen a desfurat pân la finele lui 2006 un amplu program de studii clinice. În anul 2007, peste 55.000 de pacieni din 39 ri au fost inclui în peste 250 de studii la nivel mondial. În România, peste 240 de pacieni au fost inclui în 9 studii clinice separate, provenind din aproximativ 70 de locaii active în întreaga ar” a adugat Dr. Jacek Nowak, Director Medical Amgen pentru Europa Central i de Est.

Medicamente:

• NEUPOGEN (Filgrastim) – disponibil din 2007
Este indicat pentru reducerea duratei neutropeniei i a incidenei neutropeniei febrile la pacienii tratai cu chimioterapie citotoxic standard pentru bolile maligne (cu excepia leucemiei mieloide cronice i a sindroamelor mielodisplazice), precum i pentru reducerea duratei neutropeniei la pacienii care primesc terapie mieloablativ urmat de transplant de mduv osoas; se consider c aceste grupe de pacieni au un risc crescut de neutropenie sever i prelungit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.