Setari Cookie-uri

Ce ar trebui sa stii despre cancerul mamar

Cancerul de sân este o afecţiune în care celulele maligne (canceroase) se dezvoltă din ţesutul mamar.

Tratamentele care sunt in faza de testare (in studii clinice) au ca scop imbunatatirea optiunilor terapeutice curente sau obtinerea de informatii despre eficacitatea si siguranta unor noi compusi . In cazul in care concluziile unui studiu clinic indica faptul ca tratamentul care a fost testat este superior tratamentului standard, noul tratament il poate inlocui.

Alegerea celui mai potrivit tip de terapie pentru pacient este o decizie care implica in mod normal atat pacientul si familia acestuia cat si echipa medicala.

Carmen, pacienta cancer mamar, 42 de ani, Bucureati aflata sub tratament: „Citostaticele le-am suportat foarte bine, neaateptat de bine. Am observat ca fac progrese, ca am mai multa mobilitate, ca ma pot misca mai bine. Din momentul in care am inceput sa fac citostatice, eu nu am mai iesit din cuvantul doctorilor. Tot ceea ce mi-au spus sa fac, am facut. Eu zic ca acum sunt bine, sunt bine de mai mult timp, boala mi-a fost descoperita acum 5 ani. Cel mai rau mi-a fost in 2006, dar in urma tratamentelor am rezistat si imi pare bine ca am urmat tratamentul. Am inceput sa am si incredere in tratament”.

Citește și:

Mariana Ionita, 63 de ani, Bucuresti, pacienta cancer mamar: „Femeile trebuie sa-si faca niste controale la san macar o data pe an. In faza incipienta cand descoperi boala este mult mai uaor, mai ales acum cand exista medicamente noi, metode noi de diagnosticare. Orice femeie este datoare sa se duca sa-si faca aceste controale. Sigur ca mi-ar fi placut sa fi aparut remedii ai când am descoperit eu boala ca sa nu ajung la operatie, dar acum, ma bucur ca macar pentru cei tineri exista ceva care sa-i ajute mai mult, chiar daca boala nu poate fi eradicata”.

In prezent, tratamentul standard al cancerului de san beneficiaza de o abordare multidisciplinara, care implica atat tratamentul chirurgical, radioterapia, chimioterapia si hormonoterapia.

Informatii furnizate de GSK.

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.