Setari Cookie-uri

Scapa de durerea de spate!

Uneori, simti o durere cumplita, difuza sau cu o localizare precisa la nivelul spatelui, predominant superior sau inferior, sau cum mai spun batranii, te dor salele. Durerea poate sa tina zile, luni sau chiar ani daca nu faci ceva pentru a o inlatura.

Uneori, simti o durere cumplita, difuza sau cu o localizare precisa la nivelul spatelui, predominant superior sau inferior, sau cum mai spun batranii, te dor salele. Durerea poate sa tina zile, luni sau chiar ani daca nu faci ceva pentru a o inlatura.

Scapa de incarcatura! Ai nevoie de o geanta de umar sau un rucsac care sa cuprinda lucrurile strict necesare, in fiecare zi. E drept ca intregul schelet e capabil sa sustina greutati foarte mari, dar asta nu inseamna ca nu vei avea de suferit pe urma. Daca ai o geanta de umar, trebuie sa alternezi cand pe stanga, cand pe dreapta, deoarece in caz contrar un umar va tinde sa-ti modifice centura membrului superior, afectand si pozitia coloanei. O coloana imperfect aliniata iti va da dureri serioase.

Intareste oasele! Oasele constituie un tesut viu, in permanenta transformare. El trebuie sa fixeze calciu pe care e bine sa-l iei in lunile fara litera R (mai, iunie, iulie, august). Tine cont de faptul ca noi studii atribuie vitaminei K si alte roluri in afara de cele procoagulante si anume o mai buna fixare a calciului in oase. Alimente precum broccoli, spanac sau stevie te vor ajuta sa ai oase mai puternice si mai putine dureri de spate.

Citește și:

Corecteaza pozitia la birou! Daca ai o pozitie defectuoasa la birou, sa nu te mai plangi ca te dor toate cele. Coloana vertebrala are de suferit daca te apleci mult in fata catre monitor sau iti lasi scaunul prea jos, abia ajungand cu mainile pe birou pentru a scrie ceva. O pozitie corecta ar fi aceea in care ambele picioare ating podeaua cu toata planta, spatele este perfect aliniat iar capul este sustinut perfect de coloana.

Ai grija la cap! Dupa cum spuneam anterior, pozitia capului are un rol urias in geneza durerilor de spate. Stand cu capul aplecat in fata, el va fi sustinut de muschii gatului si mai putin de coloana. Ai grija aici deoarece tinand muschii mult in tensiune, vor aparea si durerile, resimtite in special in trapez. Tine capul sus: traseaza o linie care merge de la partea inferioara a orbitelor pana la partea superioara a tragusului (proeminenta situata anterior de canalul auditiv extern). Aceasta linie trebuie sa fie paralela cu podeaua.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.