Afectiunile articulare: durerile care iti limiteaza miscarile

Afectiunile articulare devin, pe zi ce trece, o problema tot mai serioasa. Artrozele si reumatismele degenerative reprezinta o problema majora pentru cei care au peste 40 de ani.

Comunicat de presa

Afectiunile articulare devin, pe zi ce trece, o problema tot mai serioasa. Artrozele si reumatismele degenerative reprezinta o problema majora pentru cei care au peste 40 de ani.

Traumatismele, fie ele rutiere, sportive sau casnice, urmate de imobilizare, interventie chirurgicala si programe de recuperare, risca si ele sa evolueze spre o degradare articulara. Pe masura ce creste speranta de viata, devine tot mai importanta posibilitatea de a gasi remedii pentru aceste probleme, remedii ce pot fi administrate pe termen lung fara efecte secundare.

Totodata, trebuie avut in vedere faptul ca, in multe cazuri, chirurgia nu reduce durerea articulara mai mult decat fizioterapia si antialgicele, concluzie la care a ajuns si un studiu publicat in The New England Journal of Medicine. In momentul de fata, o atentie speciala este acordata glucozaminei si condroitinei, care fac parte integranta din compozitia cartilajului. Ele actioneaza sinergic si pot fi administrate pe termen lung, neavand efecte secundare semnificative.

Retail jobs

Studiile au demonstrat ca sulfatul de glucozamina si cel de condroitina pot diminua durerea provocata de osteoartrite, fiind la fel de eficiente ca ibuprofenul, dar prezentand mult mai putine efecte adverse. In acelasi timp, ele pot imbunatati si performantele articulatiilor.

Pentru o actiune corecta a glucozaminei este necesara prezenta sulfului, eficienta maxima demonstrata obtinandu-se in cazul sulfatului de glucozamina care reprezinta forma biologic activa. Acesta ajuta la mentinerea sanatatii cartilajului, opreste erodarea acestuia si are inclusiv efect de reconstructie. Studii concludente s-au realizat mai ales cu privire la articulatia genunchilor. Efectele devin vizibile in timp. Astfel, administrate pe perioade de 8-12 saptamani, suplimentele nutritive cu aceste ingrediente conduc la efecte mai bune decat majoritatea medicamentelor, dar fara efectele negative ale acestora. Sulfatul de glucozamina poate fi obtinut ca un extract din carapacea crustaceelor, iar cel de condroitina - din cartilajele de rechin.

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri