Setari Cookie-uri

Halucele valg

Halucele valg reprezinta o tulburare statica a piciorului caracterizata prin devierea in valgus a halucelui, adductia metatarsianului I, proeminenta capului metatarsianului I.

b. Diagnosticul diferential se face cu: procese distructive ale capului metacarpianului I sau bazei falangei proximale a halucelui, cu devierea secundara a acestuia ( formatiuni tumorale, infectii)

Tratament

1. profilactic

- incaltaminte fiziologica
- toc de 4 cm
- varf comod
- brant boltit anterior

In scop profilactic s-a inventat un nou produs, Epithelium 26, care poate fi pozitionat cu usurinta peste monturi, protejandu-le si oprind presiunea asupra lor. Impreuna cu un gel siliconat patentat cu proprietati elastice acesta asigura distribuirea greutatii si eliminarea presiunii din zonele aflate sub presiune mare.

2. ortopedic

- orteza de haluce
- distantiere interdigitale
inele de burete pentru descarcarea monturilor

3. chirurgical

- procedee pe partile moi - la pacientii tineri, cu unghi intermetatarsian sub 20 se poate face: capsulotomie/ capsuloplastie, tenotomie, transfer muscular. La pacientii cu un unghi intermetatarsian mai mare de 20 se poate face artrodeza metatarso-falangiana - in artrozele avansate invalidante, ori drenaj si tratament cu antibiotice in bursitele supurate.

- procedee pe os: rezectia bazei falangei proximale (Keller-Brandes) - la varstnici, rezectia bazei falangei proximale cu autotransplant osteocartilaginos (Lelievre-Regnauld)

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.