Setari Cookie-uri

Durerile de gat vin de la coloana

Coloana cervicala este un segment foarte sensibil al coloanei vertebrale datorita amplitudinii miscarilor in articulatiile sale, a biomecanicii de la acest nivel si al stresului mecanic rezultat din utilizarea continua. Presiunea permanenta exercitata in structurile coloanei cervicala (vertebrele, discurile intervertebrale si ligamentele) conduce, odata cu inaintara in varsta, la uzarea partilor componente si aparitia durerilor de gat.

Preventia spondilozei cervicale:

Fiind o consecinta a procesului de imbatranire, spondiloza cervicala nu poate fi prevenita insa simptomele si varsta la care acestea se instaleaza pot fi controlate daca se mentine o postura corecta, cu gatul aliniat umerilor, daca se practica exercitii fizice regulate pentru intarirea musculaturii cervicale si a ligamentelor, sau daca se evita producerea unor traumatisme la acest nivel.

Pentru a preveni agravarea afectiunii trebuie reduse orice fel de miscari bruste la nivelul coloanei cervicale, trebuie limitate activitatile fizice care pun presiune pe coloana cervicala, dar evitarea activitatilor care necesita mentinerea coloanei cervicale intr-o pozitie fixa prea mult timp. Se recomanda luarea unor pauze in timpul condusului, in timpul privitului la televizor sau cand se lucreaza la calculator etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.