Setari Cookie-uri

Aromaterapie pentru eliminarea stresului

Din cercetarile facute de-a lungul ultimilor ani se pare ca stresul devine o problema ce afecteaza din ce in ce mai multe persoane, devenind unul din motivele principale a numeroase boli, alaturi de alimentatie, tutun, alcool si lispa odihnei (aceasta din urma generand de asemenea stres).

Uleiul de lavanda reprezinta un adevarat medicament al psihicului. Medicii il recomanda cu incredere in starile de surmenaj psihic, in tratarea insomniilor sau in conditiile de nervozitate excesiva, iar in unele companii japoneze se introduc picaturi de ulei de lavanda in instalatiile de aer conditionat amplasate la locul de munca. Pentru un somn linistit si cu vise frumoase, inainte de culcare, se poate strecura o picatura de ulei de lavanda pe fata de perna. Uleiul de lavanda are proprietati calmante si relaxante, este antiseptic, ajuta la buna functionare a inimii, reducand palpitatiile si tensiunea arteriala. Uleiul de lavanda actioneaza favorabil si asupra sistemului respirator, fiind indicat indeosebi sub forma de inhalatii in cazul unor afectiuni precum tuse, pneumonie, laringita, bronsita, obstructie nazala.

Citește și:

Aroma de iasomie

Pentru vechii hindusi iasomia reprezenta floarea pe care Kama, zeitatea dragostei, o indragea cel mai mult dintre toate florile pamantului, fiind adorata pentru parfumul sau deosebit. Esenta de iasomie ajuta la relaxarea generala a organismului, la eliminarea stresului si a asteniei, la inlaturarea starilor depresive, la detensionarea musculara si la reenergizarea nervoasa a organismului. Iasomia are de asemenea efcte si asupra sanatatii, dar si in cosmetica. Reface tonusul pielii prin efectele asupra sistemului circulator, efecte pentru care chinezii o folosesc de sute de ani. Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca in floarea de iasomie se gasesc anumite substante ce actioneaza pozitiv in sensul prevenirii si vindecarii cancerului. Totodata aroma de iasomie are capacitatea de a stimula impulsurile sexuale si de a trata totodata frigiditatea feminina. In acelasi timp, uleiul extras din iasomie ajuta la temperarea durerilor din timpul menstruatiei si cele din timpul nasterii, stimuland contractiile prin care este eliminata placenta.

Citește și:

Aroma de vanilie

Aroma de vanilie este cunoscuta ca un veritabil afrodiziac cerebral, avand capacitatea de a stimula functiile scoartei cerebrale, de a activa la limitele maximale SRAA-ul (sistemul reticular activator ascendent), astfel ca efectele sale asupra psihicului dar si intregului organism sunt uluitoare si in primul rand de activare, energizare. Astfel careste tonusul cerebral, inlatura eficient oboseala, binedispune, creste capaitatea de atentie si memorare, reface tonusul digestiv, respirator, cardiac. Aceasta aroma reda acea “joie de vivre”.Este ideala aceasta aroma pentru desfasurarea activitatilor: la locul de munca, in birou, la cursuri, in timpul exercitiilor fizice. Aroma de vanilie este recunoscuta pentru cresterea tolerantei la stres.

Aromele de fructe

Aromele de fructe acrisoare precum citrice, fructe de padure, mere, toate acestea au efecte tonice si revigorante, inlaturand oboseala si starea de incordare, redand veselia si energia psihica. Ideal este sa le asociati cu arome de vanilie si menta.

Citește și:
  • De ce răcesc tot timpul?

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.