Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre protectia solara pe timp de vara

La inceputul sezonului estival, Comisia Europeana atrage atentia consumatorilor cu privire la importanta unei protectii adecvate impotriva soarelui in aceasta vara si le reaminteste sa caute sistemul de etichetare mai clar pe produsele de protectie solara. Noile etichete - inclusiv un nou logo sau semn distinctiv UVA pe produse si interzicerea termenilor care induc in eroare, cum ar fi ecran solar total sau protectie totala constituie un raspuns la o recomandare a Comisiei privind produsele de protectie solara adoptata in septembrie 2006. Comisia isi propune, de asemenea, sa le reaminteasca consumatorilor ca, din numeroase motive, produsele de protectie solara nu trebuie sa reprezinte decat unul dintre mijloacele necesare pentru a se proteja de radiatiile ultraviolete ale soarelui.

La inceputul sezonului estival, Comisia Europeana atrage atentia consumatorilor cu privire la importanta unei protectii adecvate impotriva soarelui in aceasta vara si le reaminteste sa caute sistemul de etichetare mai clar pe produsele de protectie solara. Noile etichete - inclusiv un nou logo sau semn distinctiv UVA pe produse si interzicerea termenilor care induc in eroare, cum ar fi „ecran solar total” sau „protectie totala” – constituie un raspuns la o recomandare a Comisiei privind produsele de protectie solara adoptata in septembrie 2006. Comisia isi propune, de asemenea, sa le reaminteasca consumatorilor ca, din numeroase motive, produsele de protectie solara nu trebuie sa reprezinte decat unul dintre mijloacele necesare pentru a se proteja de radiatiile ultraviolete ale soarelui.

Citește și:

Comisarul pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, a afirmat: „In aceasta vara, mesajul nostru catre consumatori este foarte clar: nu uitati ca utilizarea unui produs de protectie solara este doar una dintre multiplele masuri necesare pentru a se proteja eficient impotriva soarelui si cautati noile etichete, astfel incat sa alegeti in cunostinta de cauza produsele de protectie solara pe care dumneavoastra si familia dumneavoastra le veti folosi in acest sezon estival.”

Comisarul pentru sanatate, Androulla Vassiliou, a declarat la randul sau: „Toti cetatenii, tineri si in varsta, trebuie sa fie bine informati in legatura cu seria de masuri care contribuie la protectia impotriva radiatiilor UV atunci cand se bucura de soare. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeana monitorizeaza expunerea la radiatiile ultraviolete in Uniunea Europeana si efectele sale asupra incidentei cancerului de piele, precum si dezvoltarea unor strategii relevante de prevenire si de reducere a riscurilor in cadrul Programului de sanatate.”

Citește și:

Sistemul de etichetare imbunatatit

Cerintele privind informatiile care trebuie mentionate pe etichetele produselor de protectie solara au fost definite intr-o recomandare a Comisiei din septembrie 2006 privind eficacitatea produselor de protectie solara si indicatiile aflate pe aceste produse. Conform recomandarii:
- Nu ar mai trebui folosite indicatii precum „ecran solar total” sau „protectie 100%”. In ciuda unor indicatii intalnite frecvent, precum „ecran solar total” si „protectie totala”, niciun produs de protectie solara nu poate asigura o protectie deplina impotriva radiatiilor UV.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.