Setari Cookie-uri

Cosmetotextilele hainele care te slabesc, elimina celulita si detecteaza cancerul

Imaginati-va cum ar fi sa putem purta haine inteligente care sa ne ajute sa slabim, sa eliminam celulita, sa avem o piele fina si ferma, sa ne fereasca de razele soarelui sau chiar sa ne exprime starea de spirit ajutandu-ne astfel sa comunicam mai usor mai ales in viata de cuplu? Cercetatorii fac ca aceste ganduri sa devina realitate.

Imaginati-va cum ar fi sa putem purta haine “inteligente” care sa ne ajute sa slabim, sa eliminam celulita, sa avem o piele fina si ferma, sa ne fereasca de razele soarelui sau chiar sa ne exprime starea de spirit ajutandu-ne astfel sa comunicam mai usor mai ales in viata de cuplu? Cercetatorii fac ca aceste ganduri sa devina realitate.

Preluand componentele active din cosmetice si combinandu-le cu anumite tipuri de materiale textile cercetatorii au dat nastere unei noi inventii: cosmetotextilele. Acestea sunt haine confectionate din materiale textile atent alese pentru caracteristicile lor si “captusite” cu diverse microparticule care prin frecarea cu pielea se sparg si emit substante active ce aduc diverse beneficii persoanei care le poarta.

Hainele care slabesc

Tot mai multe persoane prezinta variatii ale greutatii devenind interesate de metodele care duc la eliminarea surplusului de kilograme. Ganditi-va cum ar fi sa puteti “arde” depozitele adipoase fara sa va abtineti de la mancarurile preferate, sa urmati un regim strict sau sa va chnuiti intr-o sala de sport? Acest lucru este posibil prin purtarea cosmetotextilelor pentru slabire. Acestea sunt confectionate din materiale impregnate cu microparticule care contin multe substante printre care unt de mango, cafeina, extracte din migdale etc. Prin simplul contact cu pielea si prin frecarea cu aceasta in timpul miscarii corpului microparticulele se sparg si elimina substantele active care patrund in piele si reduc depozitele adipoase. Aceasta nu inseamna totusi ca trebuie sa renuntam la sport si la alimentele sanatoase.

Citește și:

Cosmetotextilele din gama anticelulitica

Din nefericire uracioasa celulita tinde sa afecteze tot mai multe persoane si chiar peste 90% din reprezentantele sexului feminin. “Inteligentele” hainute combina materialul cu algele rosii, renumite pentru proprietatile lor anticelulitice. Microscopic tesatura se prezinta sub forma unei plase realizata din fibrele textile, captusita cu un strat foarte subtire de alge rosii (microparticule). Ar mai fi de precizat ca aceste haine cat si cele care ajuta la slabire trebuie purtate un timp mai indelungat, minim trei saptamani.

Sutienul care detecteaza cancerul mamar

Cercetatorii din cadrul Institutului de Cercetare si Inventie al Universitatii Bolton din Marea Britanie au inventat la inceputul anului curent un sutien care are capacitatea de a scana sanul femeii si de a detecta eventuale anomalii prezente in tesutul glandular al acesteia. Viitorul suna promitator caci cu ajutorul acestor sutiene cancerele de san vor putea fi detectate in stadii incipiente astfel ca tratamentele pot fi administrate precoce si boala vindecata.

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    11 Septembrie 2009
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.