Setari Cookie-uri

Pericolele sexului anal

Sexologia, educatia sexuala, discutiile despre acest subiect au fost multa vreme ascunse, interzise, considerate la nivel social o rusine sau un pacat, o practica demoralizanta. In prezent suntem inca stangaci in ceea ce priveste educatia sexuala si modul in care oferim sau intelegem informatii legate de sex, cei mai in masura sa ne ofere informatiile cat mai corecte fiind sexologii, psihologii si medicii, insa adesea majoritatea publicatiilor vin din partea unor oameni care au alte.... specializari, inducand adesea in eraoare publicul.

Fisuri anale – fisurile anale reprezinta rupturi la nivelul mucoasei anale, pot fi sangerande si se poate vedea in timpul scaunului ca mici pete de sange. Pot fi deosebit de dureroase si se pot suprainfecta.

Rupturi anale – acestea intereseaza o grosime mai mare a peretelui anal, sunt foarte dureroase, se infecteaza usor si pot necesita interventie chirurgicala.

Incontinenta anala - se pot produce rupturi la nivelul sfincterelor anale (inele musculare in jurul anusului care inchid orificilul anal si nu permit materiilor fecale sa iasa, unul din ele, sfincterul extern, putand fi controlat constient). Aceste rupturi, desi nu au loc si la nivelul mucoasei, nesangerand in exterior, duc la incontinenta fecala, adica respectiva persoana nu isi mai poate controla scaunele, lucru destul de jenant in societate si necesita tratament medical.

Citește și:

Boli cu transmitere sexuala

Cele mai frecvenete boli cu transmitere sexuala care sunt contatate prin sexul anal sunt:
- HIV/SIDA – infectia cu HIV poate fi contactata usor in urma contactului anal prin secretiile fiziologice. Este indicat sa va protejati folosind prezervativul daca nu aveti un partener stabil de mai mult timp.
- Infectii peniene datorita faptului ca zona anala este plina de bacterii care provin din intestine, astfel ca daca nu respectati cu rigurozitate regulile igienice riscati sa faceti chiar infectii serioase atat la nivelul extern al penisului (piele, gland, col) cat si pe uretra, ajungand chiar la infectii urinare.
- Vaginite diverse pentru ca este foarte usor ca penisul, dupa contacte anale, sa atinga zona vaginala si femeia sa se infecteze, facand frecvent vaginite (nici nu concep ideea de sex vaginal dupa sex anal fara ca partenerii sa faca dus) ;
- Cistite si infectii urinare la femei;
- Sifilisul se poate transmite prin sexul anal;
- Chlamydiaza se poate transmite prin sex anal;
- Gonoreea. Bacteria Neisseria Gonorrheae, responsabila de aceasta boala, exista in flora bacteriana bucala, dar si la nivelul florei genitale si anale, putand genera boala la ambii parteneri.
- HPV. Virusul Papilloma uman se transmite foarte usor pe calea sexului anal caci modul de infectare se realizeaza prin contactul piele-piele, piele-mucoase (mucoasa anala), mucoase-mucoase (mucoase genitale respectiv anale). Papilloma se poate transmite in dublu sens aparand verucile sau alte leziuni specifice. Acest virus este totodata cel responsabil de degenerarea mucoaselor genitale si poate genera cancer, la femei cel mai cunoscut fiind cancerul de col uterin.
- Herpesul genital – Acest virus se poate transmite prin sexul anal. Este un virus deosebit de pacatos care nu poate fi eliminat din organism pentru restul vietii, tratabile fiind insa eruptiile acestuia. Herpesul erupe cu bubite pline cu un lichid galbui transparent care pot sa prezinte mancarimi si sa doara, umflandu-se tesuturile pielii pe care se dezvolta. Substanta de electie in tratamentul Herpesului, pentru descoperirea careia s-a luat premiul Nobel, este aciclovirul.

Citește și:

Este recomandat ca intotdeauna in cazul sexului anal fie sa folositi prezervativ (pentru situatiile in care nu sunteti implicati intr-o relatie de lunga durata) fie sa respectati o igiena stricta, niciodata dupa contact anal sa nu aveti contact genital fara sa fi facut dus inainte.

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.