Setari Cookie-uri

Bolile care se agraveaza in sezonul rece

Iarna nu vine doar cu bucuriile Sarbatorilor si mirosul de brad, ci si cu unele probleme privind agravarea unor boli sensibilizate de temperatura scazulta. Astfel iarna poate reprezenta un anotimp problematic pentru o serie de bolnavi cu unele patologii meteorosensibile.

Bolile reumatismale

Bolnavii reumatici sunt foarte sensibili la variatiile de vreme, ba uneori sunt considerati ca “prezic” vremea prin durerile pe care le acuza. Cel mai frecvent durerile sunt date de artroze, acestea reprezentand boli inflamatorii si degenerative ale articulatiilor, iar receptorii de la nivelul osului devin astfel mai sensibili la orice tip de variatie: presionala, termica, chimica etc. Asfel reumaticii sunt bolnavi sensibili care necesita sa se protejeze atat de socurile articulare, cat si de frig. Se recomanda bai fierbinti in fiecare zi, precum si imbracamintea adecvata astfel incat bolnavul sa fie protejat de frig si umezeala.

Astmul bronsic

Aerul rece patruns la nivelul cailor respiratorii are acelasi efect ca si frigul asupra vaselor de sange: constrictia, adica o contractie a musculaturii peretilor caii aeriene astfel incat lumenul acesteia se micsoreaza, insa aceasta contractie are loc dupa intrarea aerului in plamani, adica dupa inspir. Bolnavul nu mai reuseste astfel sa elimine eficient aerul din plamanii sau, ceea ce afecteaza ventilatia si in felul acesta respiratia, oxigenarea organismului, bolnavul avand o criza de asfixie. Iarna se recomanda prudenta pacientilor asmatici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.