Setari Cookie-uri

Trusa de prim ajutor pentru... Sarbatori

Sarbatorile aduc intotdeauna alaturi de bucurie si riscuri asupra sanatatii. Sarbatorile de iarna aduc in special riscul afectiunilor la nivelul aparatului osteo-articular, prin predispozitia la cazaturi si fracturi, dar si al afectiunilor din sfera digestiva sau respiratorie. Va propunem ca de Sarbatori trusa medicala si de prim ajutor sa fie pregatita, indiferent aca stati acasa sau plecati in calatorie.

Sarbatorile aduc intotdeauna, alaturi de bucurie, riscuri asupra sanatatii. Sarbatorile de iarna aduc in special riscul afectiunilor la nivelul aparatului osteo-articular, prin predispozitia la cazaturi si fracturi, dar si al afectiunilor din sfera digestiva sau respiratorie. Va propunem ca de Sarbatori trusa medicala si de prim ajutor sa fie pregatita, indiferent daca stati acasa sau plecati in calatorie.

trusa de prim ajutor Ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor?

Trusa medicala trebuie sa contina principalele elemente si medicamente care sa asigure o buna evolutie a starii de rau pana cand pacientul poate ajunge la spital.

1. Pansamente, fese (plus fasa elastica), plasturi.
2. Substante dezinfectante: spirt, iod, betadina, apa oxigenata, rivanol.
3. Medicamente pentru cele mai frecvente patologii.
4. Lanterna
5. Briceag
6. Foarfeca si forfecuta
7. Seringi

Citește și:

Dureri diverse – inclusiv cele apartinand aparatului locomotor: fracturi, luxatii etc.

Pentru dureri diverse trebuie sa aveti in trusa analgetice de tipul: ibuprofen (nurofen), solpadeine si aulin (amelioreaza rapid durerile ca cele reumatice, de dinti, de gat, menstruale, migrene, nevralgii, fracturi, luxatii, raceala si gripa).

Pentru migrene: cofedol, quarelin, sumatriptan, antinevralgic, codamin, saridon sau banalul paracetamol.
Pentru dureri de stomac si senzatii de arsuri: antiacide de tipul Maalox, Rennie, Zantac.

Antidiareice
Pentru ca sunteti predispusi exceselor alimentare sa aveti in trusa antidiareice precum: plicuri de Smecta, furazolidon, ercefuril, saprosan, imodium. Pentru durerile de burta puteti lua si No-spa.

Laxative
La polul opus sunt cazurile de constipatie. Din pacate mai multe persoane au aceasta suferinta. Pentru a avea un scaun normal in astfel de cazuri folositi laxative (dar nu exagerat, caci puteti ajunge la diaree cu pierderi masive de apa si electoliti, iar starea voastra se poate inrautati): supozitoare cu glicerina, Ciocolax, Duledax, ulei de parafina, durcolax etc.

Citește și:

Pentru greturi si varsaturi
Se recomanda: metoclopramidul, emetiralul si torecanul.

Pentru reducerea febrei (antipiretice)

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.