Setari Cookie-uri

Trusa de prim ajutor pentru... Sarbatori

Sarbatorile aduc intotdeauna alaturi de bucurie si riscuri asupra sanatatii. Sarbatorile de iarna aduc in special riscul afectiunilor la nivelul aparatului osteo-articular, prin predispozitia la cazaturi si fracturi, dar si al afectiunilor din sfera digestiva sau respiratorie. Va propunem ca de Sarbatori trusa medicala si de prim ajutor sa fie pregatita, indiferent aca stati acasa sau plecati in calatorie.

Nelipsite din trusa sunt si antipireticele precum: aspirina, paracetamol, saridon etc.

Antialergice

Este recomandat sa cereti ajutorul medicului atunci cand alegeti antialergicele din trusa, in functie de predispozitiile personale.

Antiinflamatoare usoare

Pentru unele inflamatii usoare ori pentru situatiile in care va luxati ori fracturati un membru este bine sa folositi antiinflamatoare usoare precum aspirina, paracetamolul, dar si geluri antiinflamatoare cu aplicare locala. Daca aveti si dureri puteti lua un analgetic. In cazul fracturilor sau luxatiilor nu sunt suficiente aceste medicamente ci va trebui sa va prezentati de urgenta la cel mai apropiat spital. Pentru articulatii dureroase, pe langa antiinflamatoare usoare si analgetice este bine sa aveti si o fasa elastica pe care sa o infasurati in jurul articulatiei pentru a reduce sau a preveni umflarea.

Citește și:

Arsuri

Pentru arsuri usoare trebuie sa aveti in trusa unguente, dezinfectante si fese, precum si Bioxiteracor.

Pentru rani usoare

Sunt necesare pansamente, substante dezinfectante si/sau plasturi. Plaga se spala bine cu solutie dezinfectanta si, in cazul in care este murdara, dupa spalarea cu apa si sapun se toarna putina apa oxigenata pentru a scoate impuritatile din plaga. Desi unii medici sunt impotriva folosirii apei oxigenate, caci are efecte necrozante asupra tesuturilor, totusi atunci cand plaga nu poate fi curatata prin tamponare este bine sa folositi si cateva picaturi de apa oxigenata. Mai apoi plaga se bandjeaza cu fese sterile.

Trusa mai trebuie sa contina:
- Calciu efervescent, vitamine efervescente si cateva cuburi de zahar (pentru cazurile de scadere a glimeciei, mai ales cand stiti ca faceti efort fizic)
- Antibiotice – mare atentie, antibioticul pe care il veti tine in trusa medicala trebuie sa va fie recomandat de medicul de familie, iar utilizarea lui se face cand este urgenta si medicul curant va recomanda prin telefon sa luati doza antibiotica pana la venirea lui sau prezentarea voastra la spital.

Citește și:

Copiii trebuie sa aiba o trusa speciala indicata de medicul pediatru.

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.