Setari Cookie-uri

Probleme de sanatate

E foarte important sa stim sa facem curatenie - in casa, dar si in suflet, sa folosim cat mai mult sapun, detergent, pasta de dinti si obligatoriu-haine curate. Spre bucuria noastra si spre bucuria celor din jur.

E foarte important sa stim sa facem curatenie - in casa, dar si in suflet, sa folosim cat mai mult sapun, detergent, pasta de dinti si obligatoriu-haine curate. Spre bucuria noastra si spre bucuria celor din jur.

sanatate Cand eram mica si auzeam urari de genul - sanatate, sa fiti sanatosi... nu prea intelegeam ce-i cu urarile astea. Ma intrebam de ce sa urezi de sanatate un om sanatos... Cu atat mai mult ca nu prea am avut dificultati la acest capitol-in mod special zgarieturi la genunchi tratate cu frunze de patlagina si tinctura de propolis (un produs apicol). Dar cu toate acestea ma jucam de-a doctorul si faceam injectii la toate papusile. Cand am crescut mai mare am inteles cum stau lucrurile, mai ales ca in neamul nostru erau destule cadre medicale si asistam la diverse discutii despre boli, pacienti, spitale... Asa am hotarat sa aleg calea medicinei...

Citește și:

Cum si de ce apar problemele de sanatate? Unele sunt de provenienta genetica-cu ele nu prea avem ce face, dar exista ecografe performante pentru depistarea malformatiilor si patologiilor congenitale. Nu stiu cum este posibil, dar din pacate exista multe gravide care nu-si fac investigatiile necesare, care sunt marea majoritate gratuite si obligatorii. Ulterior suferinta apartine deopotriva parintilor, familiei, societatii.

Un mare mister raman particularitatile sarcinii-stresul de la serviciu, mediul, alimentatia, consumul de alcool, fumatul, drogurile etc. care ulterior isi spun cuvantul in dezvoltarea fizica si intelectuala a copilului. Vaccinarea-alt capitol important menit sa creasca imunitatea prin cresterea titrului de anticorpi pentru bolile respective.

Cand crestem mai mari nu avem timp sa facem miscare, nu acordam atentia cuvenita alimentatiei corecte, nu ne hidratam, iar daca facem abuzuri de orice fel - poate ar fi bine sa ne si documentam care sunt consecintele. Deorece medicii nu dispun de timp sa informeze pacientii cum sa previna bolile sau mai bine zis cand vine pacientul la medic-faptul deja este consumat. Din pacate, multi bolnavi ajung la medic mult prea tarziu si apoi incep discutiile si invinuirile, dar doctorul nu este Dumnezeu, este si el un simplu om, care de cele mai multe ori isi neglijeaza familia, viata personala, propria sanatate spre binele celor care apeleaza la D-lui pentru un sfat, pentru un tratament, o interventie, o evaluare etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.