Setari Cookie-uri

10+1 lucruri extraordinare pe care nu le stiai despre corpul tau

Corpul omului este un univers de procese, minuni si curiozitati, o lume de perceptii si o alta a imaginatiei, un potop de dragoste sau un focar de egoism... Corpul omului ascunde inca un taram vast de mistere, curiozitati si potentiale.

Corpul omului este un univers de procese, minuni si curiozitati, o lume de perceptii si o alta a imaginatiei, un potop de dragoste sau un focar de egoism... Corpul omului ascunde inca un “taram” vast de mistere, curiozitati si potentiale.

Stiinta a realizat insa unele descoperiri foarte frumoase, impresionante si unele dintre acestea chiar... socante, iar despre cateva din aceste curiozitati ale corpului uman vom aminti in articolul curent.

Consumul de legume si fructe in stare proaspata ajuta organismul sa-si procure propria “aspirina” din acidul benzoic pe care acestea il contin, acid din care corpul nostru poate confectiona acidul acetil salicilic (sau aspirina).

Creierul cosnuma o patrime din energia corpului. Desi cantareste doar 2% din totalul greutatii corpului (la individul normal) totusi creierul consuma 20% din aportul total de nutrienti si oxigen.

Citește și:

Somnul te ajuta sa scazi in greutate
Specialistii de la Universitatea din Chicago au demosntrat ca un somn dezordonat, cu ore de somn haotice sau prea putine ca numar duce la perturbarea metabolismului, a echilibrului hormonal si in final favorizeaza aparitia bolilor si ingrasarea. S-a demonstrat clar ca lipsa somnului duce la scaderea secretiei unor hormoni ca grelina sau leptina, hormoni implicati in senzatia de foame si cea de satietate, practic implicati in echilibrul alimentar.

Oamenii... fara urma
Unii oameni nu prezinta amprenta si aceasta lipsa a papilelor dermice de la nivelul degetelor se datoreaza a doua sindroame genetice foarte rare: Sindromul Naegeli si Dermatopatia pigmentara reticulata.

Pielea este cel mai mare organ de simt al omului.

Oamenii cu cipuri. Stiati ca peste 2000 de persoane au cipuri de identificare prin frecventa radio (RFID) implantate subdermic? Acestea le sunt utile in prealuarea unor informatii medicale, in deschiderea masinilor personalizate, pentru logarea la computerul personal, mai exact in scanarea “medicala” prin aparate speciale si in folosirea unor obiecte personale

Citește și:

Stiati ca putem auzi... supersonic?
Specialistii au descoperit ca persoanele care desi au tulburari de vedere pot efectua activitati surprinzatoare datorita activarii unui sistem din creierul uman situat intr-o zona numita ecolocatie. Acest sistem permite auzul supersonic, care initial a fost descoperit la lilieci, caracterizandu-se prin perceperea ecoului dat de reflexia undelor sonore in suprafetele obicetelor din proximitate.

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.