Setari Cookie-uri

Invata si tu sa masori tensiunea arteriala

De multe ori diverse afectiuni afecteaza si sistemul cardio-vascular, putand fi infectii, dezechilibre hormonale, semne ale oboselii cronice, de reactie la stres sau chiar semne ale bolilor proprii sistemului cardio-vascular. Din pacate nu toate aceste patologii au manifestari evidente, simptome care sa-l supere pe pacient si sa-l determine sa se prezinte la medic, de aceea una din masuratorile care se iau in mod uzual in cabinetul medicului este tensiunea arteriala, indiferent de motivele pentru care pacientul a ajuns la cabinet.

Masurera tensiunii cu tensiometrele electronice

Tensiometrele electronice sunt mai sensibile dar pot fi folosite de orice persoana fara a fi nevoie de prezenta unei persoane cu pregatiri medicale. Folosirea acestui tensiometru se face strict dupa indicatiile de utilizare care vin cu cartea aparatului.

Se recomanda masurarea in fiecare dimineata si seara a tensiunii arteriale (TA), dar si in momentele in care va simtiti rau este obligatoriu ca pana ajungeti la medic sau, mai grav chemati salvarea) sa incercati sa va masurati tensiunea arteriala si sa retineti valorile pentru a le spune ulterior medicului.

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.