Setari Cookie-uri

Metabolism lent? De ce?

Greutatea corporala poate fi un indicator al echilibrului sau dezechilibrului energetic, organismul avand capacitatea unica de a prelucra nutrientii din alimentatie in functie de necesitatile energetice. Totusi, consumand prea multa sau prea putina energie, pot aparea modificari ale greutatii.

Efectul termogenetic este diminuat la persoanele cu insulinorezistenta sau cu hipotiroidie.

dieta metabolism 3. Include energia necesara diverselor activitati cotidiene: mancat, spalat, mentinerea pozitiei; un rol esential il are activitatea fizica, cu mari variatii ale consumului energetic, functie de greutatea corporala, intensitate si durata efortului. Sedentarismul favorizeaza obezitatea prin scaderea consumului energetic; pe de alta parte, obezii au o activitate fizica redusa, creandu-se un cerc vicios.
Crescand masa musculara in detrimentul celei grase, efortul fizic compenseaza reducerea metabolismului care apare in cursul dietelor restrictive. Rata metabolismului bazal e crescuta de exercitiile aerobe de intensitate moderata.
Initial efortul fizic creste masa musculara care o inlocuieste pe cea grasa si astfel greutatea nu se modifica; dupa 2 luni de efort fizic apare reducerea masei grase si a greutatii.

Citește și:

S-a vorbit mult despre dieta minune de schimbare a metabolismului. Cei ce au obtinut rezultate si, mai mult decat atat, le-au mentinut pe termen lung, sunt cei care si-au schimbat modul de alimentatie, alegand mese dese, la ore regulate, produse hranitoare si nu bombe calorice. Micul dejun este obligatoriu, furnizand energia necesara unei noi zile. Pranzul este o masa consistenta, bogata in proteine. Ar fi ideala o plimbare dupa masa pentru ajutarea digestiei.
Cina trebuie sa fie mai usoara si nu foarte tarzie.

Putem activa metabolismul printr-un stil de viata sanatos care sa cuprinda cat mai multa activitate fizica.

Daca ai probleme cu greutatea, ordoneaza-ti viata si din punct de vedere al meselor, limiteaza consumul de dulciuri, fainoase rafinate, grasimi animale; in schimb creste aportul de proteine si fibre; si nu in ultimul rand, cere sfatul unui specialist, fie ca e nutritionist sau antrenor!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.