Setari Cookie-uri

5 mituri despre produsele cosmetice

In general, mai ales femeile, sunt tentate ca pentru orice problema estetica sa apeleze la cosmetice. Pentru estomparea ridurilor, pentru a elimina celulita, pentru a reface elasticitatea anumitor zone de piele, pentru hidratare, curatare, abraziune etc. exista rpoduse cosmetice care promit aceste efecte.

Adevar: Daca o crema promite un rezultat, spre exemplu este o crema antirid, aceasta nu inseamna ca va determina disparitia ca prin minune a unor riduri adanci. In general cremele si produsele cosmetice de ingrijire participa mai mult cu rol preventiv, decat curativ. Nu ne putem astepta ca produsele cosmetice sa faca minuni, dar le putem folosi pentru intretinere sau alaturi de alte metode curative, cu ar fi dieta si masajul pentru eliminarea celulitei.

Mit: Substantele din produsele cosmetice nu sunt verificate
Adevar: Atat ingredientele produselor cosmetice cat si procesele de preparare trebuie sa se incadreze in anumiti parametri strandard de siguranta medicala. Datele de pe eticheta trebuie sa contina formula completa a elementelor constitutive si aprobate de FDA la nivel international. FDA are toate drepturile de a orpi comercializarea sau producerea unui produs cosmetic daca considera ca nu se incadreaza in norme sau constata ca produce efecte nocive.

Citește și:

Mit: produsele cosmetice contin substante care dau infertilitate sau cancer

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.