Setari Cookie-uri

5 mituri despre produsele cosmetice

In general, mai ales femeile, sunt tentate ca pentru orice problema estetica sa apeleze la cosmetice. Pentru estomparea ridurilor, pentru a elimina celulita, pentru a reface elasticitatea anumitor zone de piele, pentru hidratare, curatare, abraziune etc. exista rpoduse cosmetice care promit aceste efecte.

Adevar: Atat ingredientele produselor cosmetice cat si procesele de preparare trebuie sa se incadreze in anumiti parametri strandard de siguranta medicala. Datele de pe eticheta trebuie sa contina formula completa a elementelor constitutive si aprobate de FDA la nivel international. FDA are toate drepturile de a orpi comercializarea sau producerea unui produs cosmetic daca considera ca nu se incadreaza in norme sau constata ca produce efecte nocive.

Mit: produsele cosmetice contin substante care dau infertilitate sau cancer
Adevar: Practic un numar foarte mare din toate substantele cu care intram in contact, fie prin atingere, fie prin alimentatie sau respiratie, pot avea efect potentator daca deja sxista un substrat de sensibilizare in fata unei perturbari genetice. Insa substantele continute de cosmeticele atestate nu sunt atat de nocive pe cat se zvoneste. Din pacate in tara noastra nu prea exista informatii cu privire la gradul de nocivitate a cosmeticelor, lista respectiva circuland poate in cercuri restranse. Insa in alte tari exista statistici care se fac in acest sens.

Citește și:

Mit: Deodorantele produc cancer mamar
Adevar: Nu exista niciun studiu care sa ateste potentialul cancerigen al unor substante din deodorante. Au fost gasite in unele tumori mamare extirpate substante care se gasesc si in deodorante, insa este firesc ca atunci cand aplicam ceva pe piele unele substante sa fie absorbite si sa se gaseasca in tesuturile alaturate. Insa aceasta nu inseamna ca acele substante determina cancer. Expertii nu au gasit nicio legatura intre substantele din antiperspirante si declansarea maladiei mamare.

Mit: Conservantii din produsele cosmetice dauneaza pielii
Adevar: aceste substante nu sunt asa nocive pe cat se crede, din contra ele au rol protectiv. Conservantii impiedica dezvoltarea bacteriilor in produsul cosmetic respectiv, pastrandu-l intr-o buna forma activa chiar si dupa desigilare si folosire.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.