Setari Cookie-uri

5 boli care se confunda cu alergiile

Multe persoane prezinta diverse alergii, unele dintre acestea manifestandu-se in copilarile, altele la varsta adulta. Unele persoane sunt alergice la sunstante cu care se intalnesc rar sau pe care le pot evita, cum sunt unele medicamente, insa alte persoane sunt alergice la substante care pot fi evitate cu greu sau chiar deloc nu se pot feri de ele, cum este rinita alergica sau alergia la polen ori reactiile urticariene la unele proteine din alimente.

Multe persoane prezinta diverse alergii, unele dintre acestea manifestandu-se in copilarile, altele la varsta adulta. Unele persoane sunt alergice la substante cu care se intalnesc rar sau pe care le pot evita, cum sunt unele medicamente, insa alte persoane sunt alergice la substante care pot fi evitate cu greu sau chiar deloc nu se pot feri de ele, cum se intampla in rinita alergica sau alergia la polen ori reactiile urticariene la unele proteine din alimente.

Insa cum putem depista intocmai daca simptomatologia suparatoare se datoreeaza unor alergii sau ascunde de fapt o alta boala?

5 boli care se confunda cu alergiile

Sinuzita

Simptomatologia sunuzitei mai ales in stadiu incipient poate fi usor confundata cu cea a unei alergii, cum ar fi rinita alergica. Stranutul, mancarimile nazale, uneori durerile de cap si starea generala alterata datorita infectiei reprezinta o paleta de simptome comuna cu cea a unor alergii. Astfel daca nu se fac analize amanuntite si teste alergice si dermatologice o sinuzita poate fi confundata usor cu o alergie si tratata necorespunzator.

Citește și:

Migrenele

Uneori nedepistarea cauzelor care pot duce la migrene ghideaza medicul sa creada ca acestea sunt rezultatul unor alegii, cum ar fi cele la polen, la anumite alimente etc. Majoritatea migrenelor sunt date de tensiune, fluctuatii hormonale, mese lipsa, hipoglicemii, tulburarari de vedere sau deficiente nutritionale, insa cand aceste cauze primare nu pot fi depistate intocmai si nu apare nicio afectiune la nivel cranian care ar putea duce la migrene se poate considera ca aceste dureri de cap sunt rezultatul unei alergii. Uneori este posibil ca acel pacient sa aiba alergii, dar migrenele sa aiba o alta cauza decat cea alergica. Migrenele pot fi date si de stres sau de tulburari psihice, astfel ca trebuie efectuate teste dermatologice specifice pentru depistarea cu exactitate a existentei unei alergii.

Sindromul oboselii cronice

Citește și:

Sindromul oboselii cronice presupune investigatii complexe pentru a putea fi diagnosticat, adesea manifestandu-se printr-o paleta foarte larga de simptome si semne printre care se pot numara destule din cele care apar si in cazul alergiilor. Mai mult decat atat, sindromul de oboseala cronica slabeste foarte mult sistemul imunitar si chiar poate declansa alergii daca persoana respectiva prezinta un fond atopic.

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.