Setari Cookie-uri

5 boli care se confunda cu alergiile

Multe persoane prezinta diverse alergii, unele dintre acestea manifestandu-se in copilarile, altele la varsta adulta. Unele persoane sunt alergice la sunstante cu care se intalnesc rar sau pe care le pot evita, cum sunt unele medicamente, insa alte persoane sunt alergice la substante care pot fi evitate cu greu sau chiar deloc nu se pot feri de ele, cum este rinita alergica sau alergia la polen ori reactiile urticariene la unele proteine din alimente.

Tulburarile psihologice

Adesea tulburarile psihologice, in special depresia si anxietatea, se pot manifesta prin dureri de cap, mancarimi ale pielii, senzatie de rau, inrosire, iritabilitate, simptome care sunt comune alergiilor. Se recomanda sa efectuati atat testele pentru alergii, cat si teste psihologice pentru a determina o eventuala tulburare psihica.

Infectiile in organism

Infectiile “tacute”, neevidentiate, se pot manifesta adesea asemenea unor alergii, epuizand sistemul imunitar si declansand o stare generala de rau, apatie, lipsa a energiei, somnolenta, dar si iritabilitate, labilitate in fata stresului etc. Se recomanda atat efectuarea testelor speicfice pentru depistarea unor alergii de care puteti fi banuiti, cat si a analizelor de sange si eventual, daca este cazul, a unor analize specifice, de exemplu imagistice, in functie de cum este ghidat diagnosticul de catre medicul specialist.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.