Setari Cookie-uri

10 simptome care ascund afectiuni mamare

Afectiunile mamare pot avea simtome discrete, greu sesizabile de femeie sau simptome pe care aceasta adesea le neglijeaza evitand sa se prezinte la medic. Afectiunile mamare pot sa apara de asemenea si la barbati, acestia cu precadere neluandu-le in seama. Desi la barbati afectiunile mamare apar mai rar, sunt insa mult mai agresive. Va propun sa discutam despre cele mai importante simptome care ascund afectiuni mamare.

Umflarea si colorarea snailor

Tumefierea sanilor (umflarea lor) poate fi normala inainte de menstruatie, insa daca apare durerea, usoara inrosire a acestora, chiar si cresterea temperaturii sanilor, atunci cu siguranta nu mai vorbim despre normalitate. Poate fi vorba chiar de o afectiune inflamatorie a sanilor sau de carcinom mamar inflamator, un alt tip de cancer mamar. Desigur, va recomandam consultul medicului de specialitate.

Aspectul de “coaja de portocala”

Pielea sanilor trebuie sa fie neteda si usor mobila fata de glanda, insa atunci cand devine mai fixa fata de tesuturile subiacente si ia aspectul tractionat ca de “coaja de portocala” cu siguranta exista in sanul respectiv o patologie care tractioneaza pielea, o patologie infiltrativa, aderenta. Din pacate vestile nu sunt chiar imbucuratoare, caci in marea majoritate a cazurilor aceasta patologie este cancerul...

Citește și:

Mamelonul inversat

Mamelonul inversat este acela care in loc sa proemine in afara, este infundat in glanda, luand aspectul de ombilic, de unde si o alta denumire de mamelon ombilicat. Sunt persoane care se nasc deja cu mamelonul inversat si in aceste situatii nu prezinta risc de ingrijorare, doar ca trebuie sa acorde o atentie speciala igienei si probabil alaptarea va prezenta probleme. Insa daca persoana respectiva s-a nascut cu mamelon normal si la un moment dat acesta se infunda, taunci lucrurile nu mai sunt chiar roz. Sunt patologii mamare care se manifesta si prin infundarea mamelonului. Mergeti cat mai curand la medic.

Pruritul mamelonar
Indiferent de cauza, acesta nu este normal daca dureaza mai multe zile. Poate fi o banala infectie fungica, dar totodata poate ascunde un cancer foarte agresiv, cum este boala Paget a sanului. Nu neglijati simptomatologia, chiar daca nu vi se pare chiar atat de... suparatoare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.