Setari Cookie-uri

10 simptome care ascund afectiuni mamare

Afectiunile mamare pot avea simtome discrete, greu sesizabile de femeie sau simptome pe care aceasta adesea le neglijeaza evitand sa se prezinte la medic. Afectiunile mamare pot sa apara de asemenea si la barbati, acestia cu precadere neluandu-le in seama. Desi la barbati afectiunile mamare apar mai rar, sunt insa mult mai agresive. Va propun sa discutam despre cele mai importante simptome care ascund afectiuni mamare.

Mamelonul scuamos

Pielea mamelonului si a areolei mamare, adica zona pigmentata ce inconjoara mamelonul, trebuie sa fie fina si neteda. Atunci cand aceasta se usuca si se descuameaza, adesea atribuind si pruritul (mancarimile), poate fi vorba despre o infectie la nivelul pielii sau de boala Paget a sanului.

Scurgerile mamelonare
Scurgerile mamelonare pot fi fiziologice in special daca sunt lactice si pot sa apara pe fond de stres, de efort intent, de sarcina etc. Insa nu mizati pe aceste informatii, cel mai indicat este sa certificati printr-un consult medical daca sunt fiziologice sau nu. In cazul celor non-lactice, in marea lor majoritate sunt patologice.

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.