Setari Cookie-uri

8+8 riscuri si beneficii ale expunerii la soare

Soarele poate fi un bun prieten al sanatatii, dar totodata un dusman de temut, iar balanta se inclina spre bine sau spre rau sub strictul nostru control. Cu late cuvinte daca fiecare ar respecta regulile expunerii la soare s-au putea bucura in fiecar vara de o sursa veritabila de sanatate. Insa expunerile exagerate la soare din dorinta de a obtine cat mai repede o piele bronzata nu fac decat sa dauneze sanatatii. Va propunem sa discutam in articolul de fata care sunt principalele beneficii, dar si riscuri ale expunerii la soare.

Soarele poate fi un bun prieten al sanatatii, dar totodata un dusman de temut, iar balanta se inclina spre bine sau spre rau sub strictul nostru control. Cu alte cuvinte daca fiecare ar respecta regulile expunerii la soare s-ar putea bucura in fiecare vara de o sursa veritabila de sanatate. Insa expunerile exagerate la soare din dorinta de a obtine cat mai repede o piele bronzata nu fac decat sa dauneze sanatatii. Va propunem sa discutam in articolul de fata care sunt principalele beneficii, dar si riscuri ale expunerii la soare.

O expunere corecta la soare aduce numai beneficii

expunerea la soare Medicii recomanda ca expunerea la soare sa se faca in orele diminetii, astfel incat sa se evite soarele puternic din timpul amiezii.

Beneficiile aduse de expunerea corecta la soare:
- Razele solare reprezinta singurul stimul pentru productia prorpie a organismului de vitamina D, o vitamina implicata in metabolismul calciului, in rezistenta osoasa, dar care are influente si asupra rinichiului.
- Soarele creste buna dispozitie. Centrii nostri nervosi precum si sistemul endocrin este astfel proiectat incat sa reactioneze pozitiv in prezenta soarelui, imbunatatindu-ne starea psihica (daca ne expunem corect, caci de altfel orice exces este daunator);
- Soarele ne intareste sistemul imunitar.
- Amelioreaza acneea si previne aparitia cosurilor;
- Soarele este dusman pentru multe microorganisme, prevenind astfel multiple infectii. In trecut terapia prin expunere la soare era chiar folosita in tratamentul anti TBC.
- Expunerea moderata la soare ajuta la ameliorarea inflamatiilor, reducand durerile in articulatii si crescand mobilitatea acestora.
- Soarele atenueaza parezele faciale;
- Expunerea moderata la soare ajuta la calmarea durerilor din unele afectiuni genitale, in special localizate la nivelul uterului si anexelor.

Citește și:

Soarele are efecte de ameliorare a bolilor, pentru unele boli efectele sunt mai intense, pentru alte boli efectele sunt mai slabe, insa in ansablu imbunatateste starea de snatatea.

Totodata o expundere exagerata la soare oboseste foarte mult organismul, sistemul cardiovascular si secatuieste depozitele energetice.

Principalele riscuri ale expunerii exagerate la soare:

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.