Setari Cookie-uri

8+8 riscuri si beneficii ale expunerii la soare

Soarele poate fi un bun prieten al sanatatii, dar totodata un dusman de temut, iar balanta se inclina spre bine sau spre rau sub strictul nostru control. Cu late cuvinte daca fiecare ar respecta regulile expunerii la soare s-au putea bucura in fiecar vara de o sursa veritabila de sanatate. Insa expunerile exagerate la soare din dorinta de a obtine cat mai repede o piele bronzata nu fac decat sa dauneze sanatatii. Va propunem sa discutam in articolul de fata care sunt principalele beneficii, dar si riscuri ale expunerii la soare.

- Riscul de arsuri de diferite grade. Arsurile care produc “basicute” sunt considerate a fi deja de grad II ceea ce inseamna ca vor produce leziuni serioase la nivelul pielii, cu urmari in timp. Unele persoane pot chiar sa adoarma la soare, suferind ulterior arsuri grave care necesita chiar spitalizare;
- Un alt risc al expunerii prelungite la soare este insolatia, care poate avea urmari mai mult sau mai putin grave;
- Arsurile solare repetate pot duce la aparitia petelor maronii, care “refuza” sa dispara in timp. Zonele cel mai frecvent afectate sunt umerii, decolteul si spatele.
- Arsurile repetate duc la imbatranirea pielii, deshidratarea si ridarea acesteia;
- Expunerea prelungita la soare poate duce la deshidratare, ceea ce afecteaza digestia, sistemul cardiovascular, rinichii, favorizeaza infectiile urinare, produce dureri de cap, scade imunitatea si rezistenta organismului, iar in cazuri severe poate duce la deces;
- Expunerea excesiva la soare scade imunitatea, iar aceasta se poate observa frecvent prin aparitia herpesului sau declansarea bolii numite Zona Zoster (daca exista infectia respectiva).
- Insolatia este o alta urmare nedorita a expunerii excesive la soare si poate necesita chiar ingrijiri medicale;
- Expunerea exagerata la soare include expunerea exagerata la lumina a ochilor, ceea ce duce la diverse disfunctii vizuale si chiar leziuni ale retinei.
Citește și:

Se recomanda maxima prudenta persoanelor care prezinta afectiuni ce le impune interdictie cu privire la expunerea la soare. Astfel cei care prezinta pe corp alunite cu risc, au albinism, psoriazis, femeile insarcinate etc. trebuie sa prezinte precautie maxima atunci cand se expun razelor solare.

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.