Setari Cookie-uri

5 conduite pentru a preveni cancerul

Carnerul – o notiune ce straneste fiori reci si taie rasuflarea – reprezinta o afectiune care se poate manifesta la orice nivel, in orice organ, in orice tesut, peste tot purtand denumirea de “cancer” datorita aparitiei unor atipii celulare cu diviziune haotica si agresivitate puternica asupra tesuturilor din jur.

3. Alimentatia
Curele drastice, dietele care nu diversifica alimentele pot creste destul de mult riscul cancerului. Unul din sfaturile majore de prventie a cancerlui stabilite la nivel mondial se refera tocmai la diversificarea alimentatiei. Asadar mancati fructe, legume, lactate, carne, insa mai putine produse de patiserie sau mezeluri, sosuri etc. si incercati sa consumati alimentele in preparate sanatoase care le pastreaza proprietatile.

pozitivism 4. Pozitivismul
In ultimii ani legatura dintre psihic si starea de sanatate/boala a inceput sa fie tratata cu multa seriozitate. Studii de specialitate au demonstrat existenta unor corelatii clare intre starea psihica, dezechilibre comportamentale si aparitia unor boli. Exista stiinte special dedicate acestor manifestari ca psihosomatica sau psihologia medicala. S-a dovedit ca pozitivismul nu doar previne cancerul, ci chiar contribuie la vindecarea sau ameliorarea acestuia.

5. Analizele de screening
Analizele anuale ale sangelui precum si alte analize de screening sunt posibilitati sigure de prevenire a cancerului. Spre exemplu testul Babes-Papanicolau, testele de secretii, ecografia abdominala, ecografia mamara (respectiv mamografia peste 50 de ani), toate aceste analize pot fi efectuate anual, avand o siguranta de peste 80% in prevenirea cancerelor. Nu ezitati sa faceti aceste analize anual, caci o patologie canceroasa diagnosticata in stadiu initial poate fi adesea complet vindecata.

Evitati excesele, consumati alcool cu moderatie, nu fumati sau daca o faceti renuntati, cautati sa pastrati un echilibru interior si iubiti (chiar si cel mai neinsemnat lucru din viata). Acordati-va timp de ingrijire personala si bucurati-va de viata (macar incercati, chiar daca nu reusiti intotdeauna).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.