Setari Cookie-uri

5 metode pentru a combate stresul

Stresul reprezinta in zilele noastre o problema comuna, cu intensitati variabile insa din fericire cu totii detinem capacitati de adaptare in fata acestuia. Desi stresul este perceput ca ceva rau, exista si un stres pozitiv, astfel putem vorbi despre distres ( stresul produs de probleme) sau eustres (stresul produs de o bucurie prea mare).

  • Uita-te sau citeste in fiecare zi ceva funny. Citeste un banc sau urmareste un clip haios. De exemplu:
  • Gandeste-te ca unele actiuni ale tale vor avea final fericit, vizualizeaza succesul ori de cate ori ai ocazia. Nu te teme si ai curajul sa faci ceea ce ti-ai propus, oricat de greu ar fi. Fa in fiecare saptamana ceva de care ti-era teama.

Alimentatia

Alimentatia este foarte importanta pentru buna functionare a creierului, de aceea se recomanda sa mananci zilnic: cereale cu lapte dimineata, minim trei fructe, o salata, cateva felii de branza (pe care le poti pune in salata), un iaurt, o portie cat palma de carne. Evita mancarurile prajite sau care amesteca multe preparate. Nu manca mai mult de doua feluri la o masa.

Miscarea

S-a dmeonstrat prin studii de specialitate ca o jumatate de ora de mers pe jos in fiecare zi este deosebit de relaxanta si revigoranta. Asadar, daca poti savura o dimineata plecand mai devreme spre serviciu sau te poti plimba seara prin parc, atunci nu ezita. De asemenea sportul determina cresterea endorfinelor, acestea fiind secretate de creier si te fac sa te simti bine. Fa-ti un abonament la o sala de fitness sau pur si simplu organizeaza-ti acasa ori in parc un porgram simplu de exercitii fizice. Poti alerga daca iti face placere, orice modalitate de miscare este bine venita.

Spatiul din jurul tau

Spatiul din jurul tau trebuie sa fie unul comod pentru tine, sa iti defineasca placerile si confortul. Daca esti o fire dinamica si probabil dezordonata, atunci incearca sa aduci in jurul tau culori precum si aromaterapia cu fructe, vanile sau arome tari. Daca este foarte ordonata, atunci ai grija ca acasa ori la birou sa nu supraaglomerezi spatiul din jurul tau si sa folosesti culori bine definite, ci nu pale. Aromaterapia cu uleiuri esentiale, parfumuri de camera sau betisoare parfumate o poti folosi atat acasa, cat si la birou. Nu uita sa pui in decor si putin verde, aceasta este cea mai relaxanta culoare pentru ochi.

Nu lasa pe maine

Multe persoane sunt stresate din cauza supraaglomerarilor sau pentru ca nu au intreprins o actiune pe care ar fi vrut sa o faca, dar nu au indraznit. Gata, incepand cu acest moment nu mai amani nimic, fiindca orice lucru nerezolvat va contribui la starea de stres. Fii eficienta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.