Setari Cookie-uri

7 dureri pe care nu trebuie sa le ignori

In general ceea ce este foarte grav nu doare, dar exista si exceptii, suferinte periculoase pentru sanatate sau chiar pentru viata care au o simptomatologie spectaculoasa, ceea ce este semn bun pentru ca alerteaza pacientul si il determina sa se prezinte la medic.

Durerea de cap foarte puternica

Este indicat sa va prezentati la medic atunci cand aveti dureri de cap de mai multe ori intr-o saptamana, minim doua saptamani consecutive, chiar daca durerea nu este foarte puternica. Asa pot fi prevenite multe afectiuni care mai tarziu pot deveni chiar grave. Insa daca prezentati dureri puternice, violente de cap, nu amanati sa va duceti la medic, fiindca pot fi implicate unele procese intracerebrale care trebuie tratate rapid, urgent.

Durerea de umar, brat stand sau mandibula

Durerea care iradiaza (din piept, din zona burtii) in umarul drept poate indica o infectia a vezicii biliare, iar daca iradiaza in mandibula, umar stang sau brat stang pana la degetul mic indica o afectiune cardiaca acuta, ceea ce este o urgenta medicala. Adesea fiind un infract miocardic.

Durerea puternica de spate


Durerea puternica de spate poate indica o hernie de disc, mai ales daca se intensifica atunci cand stati mult in picioare sau ridicati ori carati greutati. Uneori, durerile foarte puternice in spate pot indica o litiaza renala (pietre la rinichi) ceea ce nu reprezinta o patologie cu riscuri vitale, dar este atat de dureroasa pentru pacient incat trebuie tratat simptomatic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.