Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru arsurile solare

Vara arsurile solare sunt greu de evitat mai ales daca in week-end sau in concediu ne place sa mergem la plaja. Expunerea moderata la soare poate fi sanatoasa pentru organism fiindca stimuleaza secretia naturala a vitaminei D, o vitamina pe care nu o absoarbem usor din alimente si de care depinde exhilibrul calciului din organismul nostrum, mai ales din oase. Asadar o expunere corecta de-a lungul verii la soare poate ajuta de exemplu in preventia osteoporozei, cu conditia sa aveti o alimentative bogata in lactate (iaurturi, branzeturi, lapte), fructe si legume.


Castravete, ulei de lavanda si menta


Se piseaza trei castraveti mai mari peste care se pun 10 picaturi ulei de lavanda si 5 picaturi ulei de menta, o cana de iaurt si se aplica lotiunea obtinuta pe piele, lasand-o sa actioneze o jumatate de ora. Menta si lavanda au efecte tonice si reduc considerabil durerea, stimuland vascularizatia subcutanata si regenerarea pielii.

Puteti adauga in toate lotiunile de mai sus o fiola de vitamina E si 10 picaturi de vitamina A uleioasa, efectele vor fi mai intense, aceste doua vitamine fiind indispensabile sanatatii pielii.

Anticonceptionalele predispun la arsuri solare. Consumati in zilele de expunere la soare fructe si legume in special portocalii (morcovi, caise, piersici, pepene galben etc), acestea contin foarte mult betacaroten – un protector natural al pielii impotriva arsurilor solare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.