Setari Cookie-uri

Cele mai comune 5 boli dobandite in gospodarie

Un studiu efectuat pe mai multe mii de gospodarii din Statele Unite ale Americii alcatuieste un top al celor mai frecvente boli dobandite de membrii unei familii in interiorul domiciliului. Prima pozitie pe aceasta lista este ocupata de raceli si gripa, acestea fiind urmate de alte infectii virale, sinuzita, bronsita si infectiile determinate de stafilococi. Ana Culcer, medic pediatru, seful sectiei de Neonatologie de la Spitalul Municipal Bucuresti, alaturi de Doctor Gratiela Tardei, medic de laborator, fost cercetator virusolog in Institutul de Virusologie Stefan S. Nicolau Bucuresti, atentioneaza ca aceste boli sunt la fel de comune si periculoase si pentru familiile din Romania.

Infectiile cu stafilococ sunt in marea lor majoritate destul de severe. “Zilnic exista cateva cazuri de copii care sufera de astfel de afectiuni foarte contagioase. Acestea se pot manifesta la nivelul pielii si tesuturilor moi, la nivel respirator si, foarte des, la nivel digestiv si se trateaza de obicei cu antibiotice, spune doctorul pediatru Ana Culcer.

Singura solutie pentru prevenirea acestor tipuri de imbolnaviri este igiena riguroasa personala si a suprafetelor si obiectelor din casa. “Prin activitati de curatenie si dezinfectare, virusurile, bacteriile, parazitii si fungii din casa sunt distrusi deoarece este indepartat si/sau modificat chimic micromediul lor de persistenta si inmultire. Fara suprafete umede si murdare aceste microorganisme nu pot supravietui si caminul devine un loc sigur atat pentru adulti, cat si pentru copii”, spune Dr. Tardei. “Trebuie insa sa acordam o atentie sporita continutului de substante active din aceste produse si instructiunilor de utilizare oferite de producator. O combinatie nefericita de agenti activi sau o clatire necorespunzatoare pot fi de asemenea periculoase pentru sanatate, mai ales pentru copii”, completeaza Dr. Culcer.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.