Setari Cookie-uri

5 probleme ale pielii care NU trebuie neglijate

Stiati ca pielea este oglinda sanatatii? Aceasta pentru ca reprezinta unul din primele organe ce resimte carentele nutrientilor importanti din corp.

Cand pe piele apar pete

Daca in ultima vreme ati sesizat ca v-au aparut mai multe alunite sau pete de diverse dimensiuni si culori, poate chiar cu aspect de mici bubite sau vzicule, atunci trebuie sa consulatti medicul. Alunitele rareori ascund o problema de sanatate, ele fiind aglomerari de celule pigmentare (melanocite) si apar de obicei in urma expunerilor repetate la soare sau dupa broznzul intens sau arsuri (in functie de tipul de piele) dar pot fi determinate si genetic. Daca aveti alunite cu aspect dubios sau mari ori prea proeminente consultati medicul. Atentie, scoaterea alunitelor nu creste riscul de cancer, acesta este un mit. Daca insa va apar pete (deseori pot fi infectii cu ciuperci ale pielii care apar ca niste pete cu evolutie lenta sau rapida, adesea neglijate de pacienti) sau bubite, atunci este musai sa va prezentati la medic. Acordati o atentie deosebita si sistemului imunitar, este posibil sa fi scazut capacitatea lui de lupta si ca atare si rezistenta organismului in fata infectiilor.

Caderea parului

Caderea parului poate fi o proboema datorata ingrijirii nepotrivite si folosirii in exces a produselor de coafat, insa totodata poate fi cauzata de probleme de sanatate si/sau carente nutritionale. Dintre principalele patologii care pot produce si caderea parului am putea atrage atentia asupra:
- Afectiuni tiroidiene, pituitare, ovariene sau suprarenaliene;
- Anorexie sau bilimie;
- Hipervitaminoza A;
- Hipoproteinemie;
- Boli hepatice;
- Sarcina si nasterea;
- Infectii ale scalpului;
- Determinism genetic;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.