Setari Cookie-uri

7 secrete pentru o viata lunga si fericita

Se spune ca nu doar cantitatea conteaza, ci si calitatea. Multumirea si fericirea sunt sentimente care se invata a se dobandi, iar longevitatea depinde mult de stilul de viata, de aceea preocupari pentru o educatie buna atat fizica, dar si psihica precum si pentru cultivarea laturii spirituale pot aduce aspecte foarte frumoase in viata unei persoane si pot contribui la o viata lunga si frumoasa.

Pozitivismul

Gandirea pozitiva prezinta numeroase beneficii: creste increderea de sine, initiativa, numarul succeselor, creste imunitatea si reprezinta o buna metoda impotriva bolilor, ajuta la mentinerea echilibrului interior, vitalizeaza. Gandirea pozitiva se dobandeste prin multiple exercitii, repetate in fata fiecarei situatii, caci orice actiune implica practic riscul insuccesului, dar poate fi un succes.

Dragostea

Omul este o fiinta duala ce are nevoie de afectiune si siguranta sentimentala, de o familie in care sa se regaseasca, sa isi refaca resursele si sa fie sustinut. De asemenea o viata sexuala intr-un cuplu, cu un partener stabil este importanta atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru echilibrul psihic. Mentinerea relatiilor pozitive cu cei din jur reprezinta de asemenea un bun suport social. Daca familia nu ne-o alegem noi, totusi cei din jurul nostru sunt alegerea noastra. Fromati-va un mediu social cald si viata devine mai placuta.

Natura

Plimbati-va macar o data pe saptamana in natura, de preferabil sa gasiti 1-2 ore in care sa va plimbati singuri. Fiecare om are nevoie de momentele sale de singuratate, de introspectie, in care sa isi analizeze trairile, nevoile, visele.

Hidratarea

Un aport hidric adecvat scuteste sistemul cardio-vascular si cel renal de eforturi suplimentare pentru mentinerea echilibrului hidric. Apa reprezinta de asemenea cel mai important mediu din organism, asigurand suportul tutror proceselor biochimice si metabolice. Se recomanda sa nu lasati sa treaca macar o zi fara a va hidrata suficient, band aproximativ 2l de lichide bune (ceaiuri, sucuri naturale facute in casa, apa, lapte).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.