Setari Cookie-uri

Fortifica-ti imunitatea - 6 pasi simpli si eficienti

Imunitatea ne este mereu pusa la incercare atat de factorii de mediu, cat si de cei interni ca rezultat al stilului nostu de viata. Temperatura, alimentatia, stresul lipsa odihnei, lipsa sportului toate acestea contribuie la scaderea imunitatii.

imunitate scazuta Sportul

Sportul intensifica circulatia, oxigeneaza intregul organism, stimuland maximal toate functiile corpului, arzand surplusul de calorii, detoxifiind si eliminand stresul. Sportul intensifica puternic sistemul imunitar, de aceea se recomanda orice tip de miscare, inclusiv mersul pe jos.

Relaxarea

Perioadele de relaxare sunt utile eliminarii stresului, acesta fiind unul din marii dusmani ai sistemului imunitar. Sauna intareste sistemul imunitar prin intensificarea circulatiei si distrubuirea anticorpilor in corp, masajul de asemenea, dar si aromaterapia si activitatile placute care stimuleaza creierul si binedispun. Sa nu uitam de viata sexuala, importanta in mentinerea unui echilibru al sanatatii, precum si al celui psihic.

Pozitivismul

O forta foarte puternica a creierului nostru, greu de descifrat dar demonstrata empiric, este pozitivismul. Psihosomatii afirma ca in timpul gandirii pozitive sunt secretate anumite substante la nivelul sistemului nervos central care au numai efecte pozitive: intaresc sistemul imunitar, scad sau inhiba unele procese de senescenta (imbatranire), inhiba procesele canceroase, cresc tonusul organelor, inclusiv cel intelectual si sexual.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.