Setari Cookie-uri

9 semne genitale pe care sa le RECUNOSTI la partener

Viata sexuala implica multe riscuri, mai ales atunci cand cuplul se afla la inceput si cei doi nu se cunosc inca suficient de bine.

- Alte infectii genitale. In mononucleoza apar de asemenea inflamati ganglionii inghinali, insa aceasta boala se transmite prin sarut, mai exact prin intermediul salivei.

Vizual se pot detecta o gama larga de semne care tradeaza existenta unei patologii genitale a barbatului.

Pete in zona pubiana

Daca se observa pete pigmentare sau decolorari ale pielii in zona inghinala foarte probabil ca partenerul prezinta o infectie cutanata. Infectiile cutanate sunt in general fungice si sunt contagioase, putand fi luate prin simpla atingere piele-piele.

Bube in zona pubiana


Se pot observa local bubite de diverse dimensiuni, unele dintre acestea chiar pline cu lichid cum se intampla in cazul herpesului genital. Bubitele pot fi mai mari sau mai mici, multiple sau una singura, dureroase sau nu, insa in orice caz daca le-ati sesizat este bine sa evitati orice contact cu partenerul respectiv.

Citește și:


Sursa foto: Stokpic,Pixabay.com

Sancrul sifilitic

Acesta este un sancru dur, spre deosebire de sacrul moale descris mai sus. Apare ca un cos mai mare, indurat, tare la palpare, nedureros, care persista local cateva saptamani chiar, poate ulcera central, apoi dispare de la sine. Acesta poate sa para oriunde in zona genitala, chiar si pe linie interfesiera (unde este mai putin vizibil) si reprezinta primul stadiu al sifilisului.

Parul pubian si paduchii


Unii parteneri pot prezenta paduchi pubieni, mai greu decelabili, mai ales in cazul partenerilor care pastreaza parul pubian. In general, chiar daca paduchii nu sunt vizibili, acestia prezinta mancarimi locale si leziuni de grataj (de scarpinat, zgarieturile caracteristice).

Iritatii si leziuni de grataj

Daca sesizati in zona pubiana, la nivelul penisului sau testiculelor iritatii, zone rosii, leziuni de grataj etc. cu siguranta ceva nu este in regula privind sanatatea intima a barbatului respectiv. Este indicat sa evitati contactul sexual pana la stabilirea (si dupa daca este cazul) cauzelor care au produs respectivele modificari.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.