Setari Cookie-uri

9 semne genitale pe care sa le RECUNOSTI la partener

Viata sexuala implica multe riscuri, mai ales atunci cand cuplul se afla la inceput si cei doi nu se cunosc inca suficient de bine.

Umflarea sau inrosirea organelor genitale

Daca sesizati ca anumite segmente ale penisului sunt umflate ori unul sau ambele testicule sugerati-i partenerului sa consulte un medic specialist cat mai urgent.

Secretii uretrale


Daca sesizati in capatul penian, la nivelul orificiului uretral, o secretie anormala, mirositoare, galbuie sau de alta culoare dar nu incolora, ori daca este abundenta, este foarte posibil ca barbatul sa aiba o infectie. Evitati contactul sexual, chiar daca aveti ca alternativa folosirea prezervativului.

Negi genitali


Negii sau verucile apar ca niste excrescente la nivelul pielii pubiene, pe penis sau pe scrot. Verucile pot sa apara oriunde la nivelul pielii, ele fiind determinate de infectia cu HPV (Papilloma Virus), insa exista peste 100 de tipuri de HPV. Dintre acestea doar cateva au tropism genital si doar cateva tulpini pot da cancer de col pentru femeie in cazul infectarii. Infectarea cu HPV nu poate fi prevenita prin folosirea prezervativului, caci se face prin contact piele-piele, astfel ca o veruca trebui tratata atunci cand este depistata, chiar daca este prezenta la barbat.

Un articol de Iulia DIBU

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.