Setari Cookie-uri

10 Pericole pentru cei care nu fac sport!

Daca miscarea nu va caracterizeaza iar pentru a va mentine silueta alegeti doar “sacrificiile” alimentare evitand cat se poate miscarea, atunci cu siguranta nu va numarati printre iubitorii sportului.

Daca miscarea nu va caracterizeaza, iar pentru a va mentine silueta alegeti doar “sacrificiile” alimentare evitand cat se poate miscarea, atunci cu siguranta nu va numarati printre iubitorii sportului.

obezitate In vremurile noastre tehnologia a avansat atat de mult incat efortul fizic a fost redus la minim: pentru a comunica cu cineva nu mai este nevoie de deplasare, nici macar de prepararea mancarii pentru ca se poate comanda gata preparata, nu se mai munceste fizic pentru procurarea hranii, nu se mai circula pe jos ci doar cu mijloacele de transport si masina personala, foarte multe drumuri sunt evitate prin folosirea calculatorului ca mijloc de informare si comunicare si multe alte activitati au fost computerizate, putand fi astfel rezolvate dintr-un scaun. Ca atare, oamenii moderni au uitat sa mai faca miscare, asadar trebuie sa va impuneti un program de sport caci altfel sedentarismul va predispune la unele dintre cele mai neplacute boli.

10 lucruri rele pentru cei care nu fac sport


Sedentarismul ingrasa


Lipsa activitatilor fizice si alimentatia haotica duce inveitabil la cel mai detestat efect: obezitatea. mai ales cei care lucreaza la birou pot observa in timp, chiar dupa primul an de munca, o marire a circumferintei taliei precum si a bazinului, indiferent de sex. Atentie si la pozitiile vicioase ale coloanei, muschii isi pierd tonusul, astfel acesti mari consumatori de energie ajung sa arda tot mai putine calorii, influentand si mai mult cresterea in greutate. Se formeaza practic un cerc vicios cu scaderea metabolismului si perturbari ale digestiei, poftei de mancare si satietatii, tulburari care devin greu de corectat in timp.

Sedentarismul imbatraneste


Sportul mentine sanatatea celulara, imunitatea, detoxifica, elimina radicalii liberi cu potential cancerigen si care stimuleaza procesele de senescenta (imbatranire) si asa mai departe. In cazul sedentarismului telomerii (capete de ADN reprezentate de secvente repetate cu rol in protectia materialului genetic) se scurteaza mult mai repede decat in cazul celor care fac sport.


Oamenii care nu fac sport sunt mai stresati


Cel mai mare inamic al stresului este sportul, acesta putand reduce in totalitate toate efectele nocive ale stresului, regland totodata echilibrul cortizolului (alaturi de alimentatie si somn), acesta fiind cel mai important hormon in stres.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.