10 Pericole pentru cei care nu fac sport!

Daca miscarea nu va caracterizeaza iar pentru a va mentine silueta alegeti doar “sacrificiile” alimentare evitand cat se poate miscarea, atunci cu siguranta nu va numarati printre iubitorii sportului.

Dureri de cap frecvente


La cei care nu fac sport durerile de cap sunt mult mai frecvente, aceasta pentru ca ei nu elimina tensiunile interioare si nici stresul, acumuleaza grasimi in peretii vaselor, pot suferi de boli asociate, nu se odihnesc corect etc. Specialistii au demonstrat ca cei care nu fac sport au un risc de 14% de a avea dureri de cap de tip migrena.

Risc crescut de diabet zaharat


Diabetul zaharat este strans legat de masa tesutului adipos, fiind in mare parte infuentat de supraponderabilitate. Tot aceasta boala este influentata chiar si de greutatea pe care persoana respectiva a avut-o in copilarie, obezitatea infantila reprezentand de asemenea factor de risc pentru dezvoltarea la maturitate a diabetului zaharat de tip II.

Si inima...


Printre cele mai afectate de lipsa efortului fizic moderat este inima. Sistemul cardiovascular este profund influentat negativ de lipsa sportului, se acumuleaza “colesterolul rau” in vase, apare boala aterosclerotica, creste secundar tensiunea, vasele se ingusteaza cu risc crescut pentru infarct miocardic, accidente vasculare de orice fel, inclusiv renale si tot asa, intrandu-se intr-un cerc vicios in care chiar daca se elimina surplusul de tesut adipos si se redobandeste silueta, boala este deja instalata.


Risc pentru osteoporoza


Sedentarismul, caracterizat prin inactivitate prelungita, scade tonusul muscular, inclusiv pe cel al muschilor intervertebrali. Astfel coloana se taseaza mai usor, oasele sunt mai putin hranite fruxul sanguin fiind mai mic la cei care nu fac sport zilnic, astfel ca osteoporoza este influentata si de acest aspect.

Tulburari de somn


Inactivitatea fizica face ca organismul sa nu se simta foarte obosit si astfel daca persoanele repsective nu prezinta un program obisnuit de somn ci au un stil de viata haotic tulburarile de somn de tipul insomiei se instaleaza rapid. Din pacate insa lipsa somnului agraveaza stresul si tulburarile hormonale.

Sedentarismul creste riscul de cancer

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri