9 Exercitii de relaxare la birou

9 Exercitii de relaxare la birou

Munca la birou este destul de solicitanta, desi nu pare, insa solicitarea se reflecta in special asupra intelectului, sistemelor antistres, metabolsimului si ochilor.

Asadar, munca la birou reprezinta o forma de sedentarism si avand in vedere faptul ca peste jumatate din zi o petrecem la birou ar trebui sa acordam atentie modului in care ne petrecem o mare majoritate a timpului. De aceea medicii recomanda ca in companiile unde se lucreaza la birou sa existe o bucatarie pentru ca angajatii sa aiba un confort alimentar si sa isi poata permite un regim sanatos de hrana, sa exista spatii amenajate in aer liber (spre exemplu tersasele) precum si spatii pentru fumat, dar si posibilitatea ca angajatul sa isi poata amenaja biroul intr-un mod relaxant si motivant pentru el, precum si posibilitatea de a privi pe fereastra (da, pare o gluma, insa ochii au nevoie sa focalizeze din cand in cand obiecte aflate la mare distanta, caci privitul in monitor duce rapid la schimbarea dioptriilor).

De asemenea munca la birou predispune la ingrasare, la incetinirea metabolismului, la stres, la boli cardiovasculare. De aceea este necesar sa aveti cateva exercitii de relaxare pentru a avea o zi de munca mai frumoasa.

9 Exercitii de relaxare la birou

9 Exercitii de relaxare la birou

1. Este indicat ca la fiecare ora de munca sa faceti o pauza de 10 minute in care sa va relaxati. A va relaxa nu inseamna a ramane in fata calculatorului cautand unele reviste de divertisment sau vorbind pe Messenger, ci a va lua ochii din calculator. Spre exemplu, plecati de la birou.

2. Plimbati-va prin firma, coborati si urcati cateva etaje, eventual mergeti pe terasa pentru a fuma si/sau, daca sunteti nefumatori, pentru a bea un pahar cu apa (hidratarea este importanta) si pentru a socialize si a afla informatiile “de ultima ora”.

3. Faceti exercitii cu bratele si umerii. Acestea le puteti face chiar de la birou. Intindeti bratele deasupra capului, duceti-le cat mai in spate, apoi rotiti bratele pe langa corp, ulterior rotiti doar umerii spre fata si spre spate.

4. Tonifierea coloanei. Din cand in cand indreptati si arcuti coloana cat mai mult, lasand capul pe spate, astfel incat sa impingeti in fata pectoralii si abdomenul. Faceti de 10 ori acest exercitiu, ramanand in extensie cateva secunde.

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri