Setari Cookie-uri

9 Exercitii de relaxare la birou

Munca la birou este destul de solicitanta, desi nu pare, insa solicitarea se reflecta in special asupra intelectului, sistemelor antistres, metabolsimului si ochilor.

5. Respirati aer de afara de cate ori aveti ocazia, de exemplu in pauza de 10 minute cand iesiti din birou. Uneori, aerul din birou poate fi sarac in oxigen.

6. Urcati scarile, iar la birou modificati des pozitia picioareor. Cei care obisnuiesc sa dea din picioare nu trebuie sa isi faca griji, desi acest gest nu este considerat a fi unul elegant, este insa unul sanatos, practic acesta este un mecanism de aparare, muschii picioarelor pastrandu-si tonusl in felul acesta.

7. Zambeste! Zambeste de cate ori iti aduci aminte, chiar daca nu ai un motiv tocmai bun pentru aceasta. Simpla contractie a muschilor care intervin in formarea zambetului determina asupra creierului un act reflex de binedispunere, un reflex invatat, desigur. Studile au aratat ca oamenii care zambesc des sunt mai fericiti.

8. Incurajeaza-te la finalul pauzei. Recapata-ti increderea in tine si pune langa birou un suport de aromaterapie cu uleiuri esentiale. Puneti cateva picaturi din uleiuri de reimprospatare. Va veti simti astfe mai pregatiti sa reincepeti o noua ora de munca.

9. Priveste departe. Ochii au nevoi sa focalizeze atat de aproape (privitul in monitor) cat si foarte departe (pe fereastra, la orizont). Privirea departe este recomandata la fiecare 10 minute. Apoi, tot atunci, tineti ochii inchisi timp de 30 de secunde, pentru reumezirea conjunctivei si relaxarea retinei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.