Setari Cookie-uri

TOP 8 lucruri extraordinare despre corpul uman

Corpul uman este in permanenta plin de surprize. Modul in care anumite persoane aud, vad, gandesc sau calculeaza surprinde in continuare cercetatorii din intreaga lume. Daca ma gandesc la toate persoanele din jurul meu, in mod sigur gasesc un lucru extraordinar care se incadreaza la o categorie mai jos.

Ecolocatia
Este modalitatea prin care liliecii si delfinii se orienteaza pe intuneric. Practic acestia emit un sunet, dupa care interpreteaza „datele” si anume pozitia lor fata de un obstacol, marimea sau distanta pana la acesta. Se pare ca si anumiti oameni au aceasta capacitate. Este drept, cazurile sunt foarte rare. Dar exista. Ceea ce este interesant in acest caz este ca aceasta capacitate se poate invata.





Sinestezia

Reprezinta modul in care o persoana asociaza o anumita litera sau cifra cu o culoare sau asocierea unui cuvant cu o anumita senzatie sau gust. Sinestezia se produce atunci cand este stiumulat la nivel cerebral un alt senzor decat cel care trebuie. Sinestezia se transmite, in general, pe cale genetica si este o afectiune neurologica.

Foarte multe persoane nici nu stiu ca au aceasta „calitate”, dar cele care cunosc acest lucru sustin ca aceasta capacitate le influenteaza viata in mod negativ. La nivel glogal 1 din 20, 000 de persoane au aceasta „calitate”.

TOP 8 lucruri extraordinare despre corpul uman

Calculul mental

Cea mai interesanta capacitate a corpului uman este probabil cea de a face calcule mentale foarte complicate. In general aceasta calitate este asociata cu savantii autisti, dar si foarte multe persoane normale au dobandit aceasta calitate.

De Sindromul savantului autist, asa cum a mai fost denumit, „sufera” aproximativ 100 de persoane in intreaga lume.

O memorie incredibila

Memoria reprezentationala este o calitate pe care nu foarte multa lume o are. Este foarte specatculoasa si de cele mai multe ori cand este intalnita creaza reactii diverse. Acest tip de memorie ii permite unei persoane sa redea cu lux de amanunte o iamgine.

Cateva exemple : Stehen Wiltshire, acesta a produs Roma in creion cu lux de amanunte, dupa ce a vazut orasul din elicopter. Acesta insa suferea si de sindromul savantului autist. Pentru ca tot am amintit de el, il vom descrie mai jos.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.