Setari Cookie-uri

TOP 8 lucruri extraordinare despre corpul uman

Corpul uman este in permanenta plin de surprize. Modul in care anumite persoane aud, vad, gandesc sau calculeaza surprinde in continuare cercetatorii din intreaga lume. Daca ma gandesc la toate persoanele din jurul meu, in mod sigur gasesc un lucru extraordinar care se incadreaza la o categorie mai jos.

- Akira Haraguchi a recitat din memorie 100.000 de zecimale ale lui Pi;

- Kim Peek, omul care a putut reda din memorie 12.000 de carti.

TOP 8 lucruri extraordinare despre corpul uman

Celulele care nu mor


In prezent se cunoaste un singur caz al unei persoane care prezinta celule nemuritoare. Cazul unei femei, Henrietta Lacks, uimeste si astazi lumea medicala. In anul 1951 Henrietta moare la numai 31 de ani de cancer cervical.

Fara stiinta ei, doctorul care a tratat-o pana in ultima clipa, Dr. George Gey, a pastrat o monstra din tesutul tumorar. Tesutul a fost depozitat pentru experimente in mai multe culturi de laborator. Aceasta a observat, in timp, ca tesutul se regenera, fara ca sa aibe vreun factor extern care sa-l stimuleze. Celulele HeLa, asa cum se cunosc astazi, au fost folosite in lupta impotriva cencerului cervical.

In prezent celulele HeLa, din intreaga lume, cantaresc de 10 ori greutatea tinerei Henrietta Lacks si in continuare se multiplica.

Sursa:
Yuppy.ro
Citeste si alte articole pe Yuppy, noi iti recomandam:

Prezentatoare sexy = audienta mare
Tratat despre tarfe
Profetii spun ca vine al III-lea Razboi Mondial
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.