Setari Cookie-uri

5 Afectiuni misterioase cu manifestari surprinzatoare

Genetica si avansarea studiilor neurologice au putut scoate la iveala o serie de manifestari ciudate, sindromae misterioase cu simptome aproape incredibila. Confruntarea medicilor si a societatii cu aceste patologii a fost marcanta, ceea ce a determinat studierea acestor ciudate afectiuni, iar in cazul multora dintre ele studiile inca sunt in desfasurare.

Genetica si avansarea studiilor neurologice au putut scoate la iveala o serie de manifestari ciudate, sindromae misterioase cu simptome aproape incredibile. Confruntarea medicilor si a societatii cu aceste patologii a fost marcanta, ceea ce a determinat studierea acestor ciudate afectiuni, iar in cazul multora dintre ele studiile inca sunt in desfasurare.

Afectiuni misterioase cu manifestari surprinzatoare


boli ciudate Panica penisului care se retrage


Candva un zvon a inceput sa circule prin lume, producand o adevarata panica in randul barbatilor, iar cei suferinzi de anxietate ajungeau la adevarate tulburari nervoase si de comportament. In Asia si Africa, in anumite regiuni, acest sindrom a cuprins aproape toti barbatii, producand un sindrom de isterie in masa, ca o boala contagioasa. Zvonul spunea ca sub anumite blesteme sau atacuri necurate organele genitale masculine se retrag definitiv in corp. Desigur, ideea a fost sustinuta de retractiile testiculare, care mai apar la unii barbati din diverse cauze ce trebuie investigate medical. In tot cazul... penisul nu se retrage in corp.

Sindromul trecator al capului care explodeaza


Unele persoane ajung sa auda zgomote foarte mari care par sa se intample in cap, explozii, halucinatii auditive deosebit de puternice astfel incat ajung sa resimpta totul ca pe o posibila senzatie de explozie a capului. Aceste simptome apar cu cateva ore inainte ca pacientul sa adoarma si nu s-au descoperit care sunt cauzele acestei boli. Cert este ca e mai mult o tulburare, fiindca trece de la sine fara tratament, dar timpul de remitere variaza de la o persoana la alta. Sindromul nu include dureri, dar provoaca o puternica anxietate. Se crede ca stresul si gradul ridicat de oboseala ar putea sta la baza acestui sindrom.

Insomnia fatala a varstei a treia


Acest tip de insomnie este de fapt o afectiune genetica ce se manifesta dupa varsta de 50 de ani. Se considera ca riscul bolilor psihice creste cu cat numarul orelor de somn scade. Din pacate persoanele afectate de aceasta boala nu mai reusesc sa doarma deloc si mor dupa aproximativ trei ani de la debutul bolii. Nu s-a reusit pana in prezens sa se descopere un tratament al acestei afectiuni.

Pofte... necomestibile

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.