Setari Cookie-uri

5 Afectiuni misterioase cu manifestari surprinzatoare

Genetica si avansarea studiilor neurologice au putut scoate la iveala o serie de manifestari ciudate, sindromae misterioase cu simptome aproape incredibila. Confruntarea medicilor si a societatii cu aceste patologii a fost marcanta, ceea ce a determinat studierea acestor ciudate afectiuni, iar in cazul multora dintre ele studiile inca sunt in desfasurare.

Exsita un sindrom in care pacientii au pofte inexplicabile, ei avand o dorinta de nestapanit de a manca alimente necomestibile ca: pietre, cauciuc, gainat de pasare, lemn, metale, obiecte ascutite sau chiar sticla. Medicii nu au reusit sa explice stiintific acest sindrom si nici sa gaseasca un tratament, dar au ajus la concluzia ca este determinat de carente alimentare, de lipsa unor nutrieni, care se gasesc cu precadere in “alimentele” la care ei poftesc. De asemenea acest sindrom a fost observat la copiii din familii sarace si la gravide, iata o alta sugestie ca este determinat de carente minerale.

Oamenii care nu simt durere


Exista o afectiune genetica in care oamenii respectivi nu simt durerea. Tocmai de aceea ei trebuie sa aiba o grija excesiva privind corpul lor si sa se studieze periodic in oglinda, iar fiecare lovitura sa o analizeze atent tocmai pentru ca ei nu simt durere, desi pot suferi de anumite boli care fot fi chiar fatale. De aceea acestia trebuie sa faca periodic investigatii si sa mearga la medic dupa fiecare traumatism mai important.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.